Enterijeri, Izdvojeno

Krevet kao deo enterijera savremenog malog stana

Prostornu organizaciju ovog stana karakterišu savremeni dizajn, jasne i svedene linije, jednostavna ali multifunkcionalna rešenja, dok apstraktna umetnička dela oživljavaju prostor.

Jedan od glavnih problema sa kojim se arhitekte suočavaju prilikom dizajniranja malih stanova jeste pronalaženje načina da se u enterijer uklopi udoban prostor za spavanje, a da se pri tome ne zauzima prevelika površina ili ne koristi sofa na razvlačenje. Ovaj savremeni enterijer stana od 35 kvadrata u Novom Sadu, dizajniran od strane arhitekte Isidore Đurić, vizuelno je podeljen na osnovne celine potrebne za udobno stanovanje – zaseban prostor za spavanje, ulazni hodnik sa garderoberima, dnevni boravak, prostor za rad, kuhinju i odvojeno kupatilo, dok se ipak odlikuje otvorenom formom osnove („open floor plan“ formom).

isidora-djuric-novi-sad-mali-stan-02

Garderoberi su projektovani tako da osim uloge skladištenog prostora odvajaju ulazni deo od ostatka stana. Bela boja ormana koja ovde preovladava pruža utisak prostranog hodnika, dok veliko ogledalo omogućava da se prirodno svetlo reflektuje u jedini deo prostorije koji nije direktno prirodno osvetljen.

isidora-djuric-novi-sad-mali-stan-15

isidora-djuric-novi-sad-mali-stan-16

Krevet takođe predstavlja komad nameštaja sa dvostrukom funkcijom, čije postolje, pored fioke za skladištenje, sadrži i police koje ga povezuju sa dnevnom sobom. Celokupan nameštaj izrađen je po meri od strane GN LINE tima, što je doprinelo maksimalnoj iskorišćenosti prostora i multifunkcionalnosti.

isidora-djuric-novi-sad-mali-stan-01

isidora-djuric-novi-sad-mali-stan-12

Zavese pregrađuju krevet kao zasebnu celinu i vizuelno ga odvajaju od ostatka prostorije, pri čemu ne zauzimaju površinu u osnovi.

isidora-djuric-novi-sad-mali-stan-17

Na poleđini ormana nalazi se štampana slika na platnu, čije tamne nijanse sa plavim tonovima doprinose dinamici prostora, naglašavajući krevet kao posebnu celinu, dok ujedno pružaju prijatan osećaj za oči posmatrača. Centralni detalji u stanu, koji svakako upotpunjuju savremeni dizajn, čine slike umetnice Miroslave Raković.

isidora-djuric-novi-sad-mali-stan-03

U malim stanovima svaki detalj je važan, pa tako umetničko delo poput slike može značajno da doprinese efektu prostora.

isidora-djuric-novi-sad-mali-stan-11

Kuhinja je od ostaka stana odvojena šankom, čija otvorena forma ujedno razdvaja ali i povezuje ove dve celine.

isidora-djuric-novi-sad-mali-stan-09

isidora-djuric-novi-sad-mali-stan-10

Neizostavni deo ovog enterijera jeste i velika površina za rad, smeštena odmah ispod prozora, u vidu dugačke ploče čije savršeno uklopljene dimenzije čine ovaj prostor većim.

isidora-djuric-novi-sad-mali-stan-05

Pogledajte osnovu kao i rendere ovog stana.

Layout7 isidora-djuric-mali-stan-101

Pogledajte i našu celu rubriku posvećenu malim stanovima.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *