Izdvojeno, Opremanje

Izolovana cev koja se na gradilište isporučuje spljošteno

Kompanija Climate Recovery napravila je revolucionarnu cev koja može da menja svoj oblik.

Na tržištu sistema za ventilaciju, grejanje i hlađenje (HVAC) pojavio se inovativan proizvod koji značajno štedi vreme instaliranja kao i transporta. Naime, Climate Recovery napravio je cev koja može da menja svoj oblik. Kada se transportuje, ona se isporučuje spljoštena u kutiji a kada se ugrađuje ona zauzima originalan položaj. Što je još interesantnije, možete je podesiti da bude kružnog ili kvadratnog poprečnog preseka!

Kako to radi? Zahvaljujući recepturi od kojeg je napravljena (reciklirano staklo, pesak i soda), cev je veoma fleksibilna, što joj dozvoljava da se spoljšti ili da zauzme drugačiji poprečni presek, a ujedno je i termički izolovana što znači da je nije potrebno dodatno izolovati. To nije kraj prednostima. Ova cev je ujedno i odlično zvučno izolovana – svega 6 dBa po dužnom metru!

cev-izolacija-3
Cevi nije potrebno dodatno izolovati

Pored toga što možete da menjate njen poprečni presek iz kvadratnog u kružni i obrnuto u bilo kojem delu, zgodna stvar ovih cevi jeste ta što su potpuno kompatibilne s limenim cevima. Neće biti problema s uklapanjem s nekim, na primer, postojećim instalacijama u zgradi.

cev-izolacija-4
Možete skakati po njoj. Cev uvek možete vratiti u željeni položaj

Za razliku od klasičnih limenih cevi, Climate Recovery cevi su 50% laganije i pritom su ekološki prihvatljive jer njihova proizvodnja koristi 80-90% manje CO2.

cev-izolacija-5
Cev se isporučuje u kutiji potpuno spljoštena

Pogledajte kako izgleda hotel od betonskih kanalizacionih cevi:

Hotel od betonskih kanalizacionih cevi

Firme iz kategorije Klimatizacija i ventilacija:

Dodaj firmu u Adresar

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *