Svetski projekti

Kuća kraj reke obložena recikliranim drvetom

Ova predivna drvena kuća koju su osmislili arhitekti iz studija Studio B Architects istražuje koncepte povezanosti s prirodom kroz pogled, izbor lokacije, mere energetske efikasnosti i izbor materijala.

Piampiano Residence je zapravo prepravljena postojeća koliba. Budući da, prema propisima države Kolorado, nova izgradnja nije dopuštena u blizini reke, vlasnici su odlučili da obnove postojeću strukturu kako bi zadovoljila njihove potrebe, piše Croenergo. Novi dom sastoji se od glavne kuće na dva sprata, s velikim dnevnim boravkom u prizemlju kao i gostinjske i spavaće sobe na spratu. Pored kuće smešten je dodatni objekt koji se koristi kao garaža iznad koje je izgrađen jednosobni stan za iznajmljivanje.

reciklirano-drvo-1reciklirano-drvo-2 reciklirano-drvo-3

Unutar kuće energetska efikasnost vidljiva je kroz korišćenje visokoefikasnog kotla za zagrevanje vode, kao i posebnog sistmea ventilacije bez korišćenja klima uređaja. Svetli enterijer povećavaj nivo prirodne svetlosti u kući, dok boje bez toksičnih hemikalija kao i eko nameštaj poboljšavaju kvalitet vazduha. Konačno, fasada kuće u potpunosti je obložena recikliranim drvetom kako bi se što je bolje uklopila u okolinu i postala gotovo neprimetna golom oku.

reciklirano-drvo-4 reciklirano-drvo-5 reciklirano-drvo-6reciklirano-drvo-8 reciklirano-drvo-9 reciklirano-drvo-10

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *