Zepter Hotel, Vrnjačka Banja je opremljen Alre stolicama i Arendal foteljama brenda LETA. Foto: Marko Petrović, RAAW media / DEFINE digital
Izdvojeno, Opremanje, Promo

Zepter, Mona, Ruski car: Šta je zajedničko za sve ove enterijere?

Svaki arhitekta kada oprema hotel, restoran ili kafić zna da su najvažnija pitanja koliko je nameštaj otporan, da li poseduje sve sertifikate, koji je rok isporuke i, naravno koja je cena.

U moru ponude u HoReCa segmentu, izdvojila se jedna kompanija iz Beograda koja ispunjava sve gorenavedene uslove. To je Leta – proizvođač premium nameštaja za hotele, restorane i kafiće po veoma konkurentnim cenama.

Fabrika u Turskoj postoji skoro 40 godina i opremljena je najsavremenijom tehnologijama. Na našem tržištu je ceo asortiman, koji broji više stotine artikala, dostupan u kratkom roku i, ono što je najvažnije, postoji dobra podrška klijentima na svakom projektu.

Leta je opremila restorane slavnog turskog kuvara Nusreta Gokčea ali i brojne hotele, restorane i kafiće u Srbiji i Crnoj Gori.

„Pored toga što je Leta opremila brojne restorane širom sveta, poput onog kulinarskog genija Nusreta Gokčea, koji je u žiži javnosti zbog basnosnovne cene njegovih jela, kompanija koja je predstavnik Leta brenda za Srbiju i Crnu Goru realizovala je veliki broj projekata u poslednjih godinu dana u obe zemlje.

Zepter Hotel, Vrnjačka Banja

Jedan od nedavno završenih projekata koje posebno treba izdvojiti jeste i Zepter Hotel, Vrnjačka Banja čiji enterijer potpisuje arhitekta Vladimir Gugl. U ovom primeru vidi se kako su kombinovanjem različitih komada nameštaja formirane različite prostorne zone.

Opremanje Zepter Hotela, Vrnjačka Banja, Foto:Marko Petrović, RAAW media / DEFINE digital

Terasa hotela je opremljena drvenim stolicama Alre kao i foteljama Arendal.

Fotelja Arendal sa plavim štofom. Foto: Marko Petrović, RAAW media / DEFINE digital

Hotel Mona na Zlatiboru

Enterijer hotela Mona na Zlatiboru potpisuje arhitekta Milan Dimitrijević, Projektni biro OFF.

U ovom raskošnom enterijeru na našoj planinskoj lepotici korišćen je širok asortiman nameštaja, a posebno se u restoranu izdvajaju stolice Montreal (51x62x48) kao i Fasgan (50x64x45cm) u plavom, sivom i lila štofu sa drvenim nogarama.

Hotel Mona na Zlatiboru sa Montreal stolicama; Foto: Marko Petrović, RAAW media / DEFINE digital

Leta je proizvođač premium nameštaja za restorane, hotele i kafiće po pristupačnim cenama.

U hotelu Mona na Zlatiboru je u lounge sekcijama iskorišćena udobna fotelja Omega takođe u plavom štofu dimenzija 74x87x46cm koja se posebno ističe kada se grupiše više komada u jednu logičnu celinu.

Omega fotelje u lounge sekcijama enterijera; Foto: Marko Petrović, RAAW media / DEFINE digital

Monument Ruski car

Bogatstvo kolorita i korišćenje prirodnih materijala čine okosnicu enterijera Monument Ruski car koji je u potpunosti opremljen Leta nameštajem. U ovom kultnom beogradskom mestu, koje je nedavno dobilo novo ruho, ističu se stolice i fotelje klasičnih linija sa savremenom notom na kojima preovlađuje drvo kao materijal.

U ovom enterijeru može se videti kako se različite vrste stolica mogu grupisati za istim stolom pa tako u ovom primeru zajedno stoje stolice Laterna kao i Elios/Stripe i međusobno se dopunjuju.

Leta nameštaj u Ruskom caru; Foto: Marko Petrović, RAAW media / DEFINE digital

Arhitekte mogu da biraju ne samo između različitih vrsta površina već i brojnih načina gerovanja i završne obrade ivice stolova.

Pored širokog izbora stolica i fotelja, Leta ima i bogat asortiman stolova za restorane. Arhitekte mogu da biraju ne samo između različitih vrsta površina (drvo, mermer, epoksi, metal…) već i brojnih načina gerovanja i završne obrade ivice stolova. U kombinaciji sa različitim vrstama i materijalima nogara, mogu se kreirati zaista interesantne kombinacije stolova za enterijer i eksterijer.

U primeru Ruskog cara iskorišćena je fotelja u narandžastom štofu koja je pridružena stolu od mermera.

Leta stolice i stolovi; Foto: Marko Petrović, RAAW media / DEFINE digital

Podrum Wine Art

Skoro svaki restoran ima i svoju baštu tako da je zgodno da kod istog proizvođača unutrašnjeg nameštaja pronađete i outdoor komade. Leta u svojoj ponudi ima širok asortiman nameštaja za spoljašnju upotrebu.

Uspešan primer realizacije jedne terase sa kompanijom Leta jeste Podrum Wine Art koji je opremljen outdoor nameštajem koji je izrađen od drveta Iroko. Ovo drvo ima puno prirodnog ulja što ga čini otpornijim na vlagu i druge spoljne uticaje. Iroko drvo ima deset godina garancije i spada u najizdržljivije prirodne materijale.

Podrum Wineart potpuno je opremljen Leta nameštajem; Foto: Marko Petrović, RAAW media / DEFINE digital

Iroko drvo ima deset godina garancije i spada u najizdržljivije prirodne materijale za outdoor nameštaj.

U okviru istog projekta korišćen je i drugi niz nameštaja za eksterijere poput stolica od Neva (57x64x45cm) koje deluje lagano i prozračno a opet u isto vreme obezbeđuju dugotrajnost u korišćenju.

Outdoor nameštaj koji potpisuje Leta; Foto: Marko Petrović, RAAW media / DEFINE digital

Širok izbor, brza isporuka i podrška arhitektama

Ono u čemu Leta briljira jeste širok dijapazon proizvoda koji se sa različitim kombinacijama štofova, koža i drugih materijala dodatno povećava što arhitektama olakšava posao jer na istom mestu mogu pronaći sve što im je potrebno za projekat.

Međutim, brza isporuka, pa čak i većih količina je ono u čemu je ova kompanija ispred konkurencije.

Ono što će arhitekte posebno ceniti jeste što se svaki komad nameštaja može preuzeti u 2D ili 3D verziji i kao takvi se mogu direktno koristiti u softverima kao što su AutoCAD, SketchUp ili 3ds Max. Svaki proizvod je izlistan na web stranici gde se mogu odmah pogledati dimenzije nameštaja, a na raspolaganju je i celokupan katalog proizvoda.

Dodatne informacije

Za dodatne informacije o Leta nameštaju posetite njihov sajt, pišite na mail ili direktno pozovite 060/5002398. Salon Leta nameštaja je otvoren u ulici Španskih boraca 3, Blue Center, zgrada B, lokal u prizemlju, Novi Beograd. Za sve vas koji koristite društvene mreže obavezno pogledajte njihovu Facebook stranicu i Instagram profil.

 

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *