Enterijeri

Loš uticaj dizajna Guglovih kancelarija na ostale kompanije?

Prema rečima dizajnera enterijera specijalizovanog za poslovne prostore, Jeremy Myersona, tretiranje radnog prostora kao igralište je „veoma loša ideja“.

Obzirom da se Google smatra pionirom u pogledu primene savremenog koncepta uređenja radnog prostora, uvođenjem tobogana i stolova za stoni tenis u kancelarije, logično je bilo da će neko ko ovakav način dizajna smatra neadekvatim, kritike uputiti baš ovoj kompaniji. Ipak, Myerson je istakao da je ovakav dizajn možda primeren za ovu poznatu softveru kompaniju, ali da bi druge kompanije trebalo da budu oprezne ukoliko budu primenjivale sličan dizajn.

Negativno mišljenje o Google kancelarijama 01

Razigrani i opušteni dizajn je karakter kompanije Gugl. Da li je i vaša kompanija takva?

– kaže arhitekta Jeremy Myerson.

Jeremy Myerson smatra da bi svaka kompanija trebalo da osmisli svoju kulturu organizacije prostora i njegov karakter a da bi dizajneri enterijera trebali da se usmere ka stvaranju radnog prostora koji podržava i podstiče takvu kulturu. On smatra da je ovaj razigrani i opušteni dizajn upravo deo organizacionog karaktera Googla, ali da bi ostale firme trebalo da shvate da to ne može biti i pravac u kom bi oni trebalo da usmere enterijer svog radnog prostora, piše Dezeen.

GoogleOfficeBudapest06

„Želimo da imamo kancelarije kao Google“ je najlošiji zahtev koji možete da uputiti svom dizajneru enterijera.

U Google kancelarijama često se mogu videti tobogani, veštačke plaže, bilijarski stolovi i razigrani komadi nameštaja, koji na prvi pogled izgledaju kao odličan dodatak radnom prostoru. Međutim, Myerson smatra da želja klijenata koji dizajneru predstave ideju enterijera svoje firme rečenicom „Želimo da imamo kancelarije kao Google“, verovatno će se u većini slučajeva završiti negativno po produktivnost njihovih zaposlenih. On ističe da nema svaka kompanija isti sistem rada i isti tip zaposlenih.

Negativno mišljenje o Google kancelarijama 03

„Problem se stvara ukoliko kultura organizacije određene firme nije poput ovog softverskog giganta, a imitira se dizajn radnog prostora kakav je u Google kancelarijama. Tada su šanse veoma visoke da će takav koncept dizajna umanjiti produktivnost zaposlenih, jer će oni negativno gledati na ubacivanje zabave u njihov radni prostor.“, rekao je Myerson.

Pogledajte neke od primera Guglovih kancelarija širom sveta:

Od nekadašnje fabrike akumulatora nastao Google kampus

Kako izgledaju Google kancelarije u Dablinu

Zavirite u Google kancelarije u Londonu

Nove koloritne kancelarije Google YouTubea na Beverli Hilsu

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *