Ceo prostor dizajniran je tako da podstakne prirodno obrazovanje
Enterijeri

BIG dizajnirao školu u kojoj je i prostor učitelj

Jedan od najvećih igrača u svetu arhitekture, realizovao je projekat koji je nešto potpuno drugačije od onoga na šta smo do sada navikli.

U saradnji sa kompanijom We Work, koja oblikuje savremene poslovne prostore za zajednički rad, Bjarke Ingels Grupa podigla je školu u srcu Njujorka čiji dizajn motiviše učenike da marljivo uče – i to kroz igru.

Trenutno školicu pohađaju deca radnika kompanije WeWork, budući da je škola smeštena u njeno velike sedište u srcu Menhetna.

Prepličući prostor za učenje sa onim predviđenim za igru i zabavu, školsko okruženje postaje treći učitelj

WeGrow škola je namenjena polaznicima starosti između tri i devet godina, i u potpunosti je prilagođena njihovim potrebama. Enterijer škole je ispunjen unikatnim, mahom ovalnim i modularnim predmetima koji deluju nežno i razigrano.

Školski nameštaj inspirisan je objektima iz prirode, pa je tako i napravljen od pažljivo probranih materijala poput drveta, dok od boja preovlađuju pastelni tonovi i sve nijanse zelene. Štaviše, u jednoj sobi nalazi se i zeleni zid bogat različitim biljkama.

Prirodno obrazovanje

Kako piše Inhabitat, ceo prostor dizajniran je tako da podstakne „prirodno obrazovanje“ promovišući aktivnosti usmerene ka otkrivanju i saradnji po čemu se i razlikuje od pristupa u klasičnim školama.

„Prepličući prostor za učenje sa onim predviđenim za igru i zabavu, školsko okruženje postaje treći učitelj koji oslobađa veliku snagu svakog deteta“, poručuje BIG.

U enterijer su korišćeni isključivo prirodni i ekološki materijali koji uz oble površine obezbeđuje bezbedno učenje i boravak dece.

Crteže projekta pogledajte u galeriji:

Fotografije: WeWork & BIG

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *