Konkursi

Luštica Development raspisala konkurs za dizajn hotela Promenada

Prvorangirano rešenje biće nagrađeno sa 15, drugo sa 12 a trećeplasirani dizajn sa deset hiljada evra, dok će sa osam hiljada evra biti otkupljena eventualno interesantna rešenja.

Prvi od sedam hotela u turističkom kompleksu Luštica Bay, Promenada hotel, biće dizajniran na osnovu athitektonsko-urbanističkog rešenja do kojeg će se doći putem međunarodnog konkursa, čime će se obezbediti novi kreativni pristup u razvoju ove faze projekta.

lustica-bay-2

Projektom je predviđen hotel, kombinacija hotela ranga premium 4 zvezdice sa maksimalnih 50 smeštajnih jedinica i kondo hotela ranga 5 zvezdica sa oko 60 smeštajnih jedinica. Lokacija hotela, čija je izgradnja na osnovu dizajna i dozvole, planirana da počne u četvrtom kvartalu ove godine je na promenadi (šetalištu) marine, čime se osigurava njen izuzetan položaj u odmaralištu. Hotel će biti opremljen sa dva restorana, kafe-barom, konferencijskim i poslovnim centrom, otvorenim bazenom, spa i fitnes centrom i povezanim sadržajima.

“Za nas će biti važan održivi pristup dizajnu budući da ključ uspeha u razvoju projekta vidimo u posvećenosti održivosti.“ – saopštio je Omar Farid, šef sektora planiranja i razvoja projekta Luštica Bay.

U nastojanju da uspostavi ravnotežu između ekonomskih, ekoloških, i socijalnih aspekata projekta, i njihovu simbiozu, naš dizajnerski tim je posvećen razvoju održive zajednice i odmarališta Luštica Bay. Mi ćemo definitivno pažnju usmeriti na tri najbolja dizajnerska koncepta osnovne ideje ali i eventualno na još neka interesantna rješenja. Kao kompanija koja u svim sferama podstiče na dalji razvoj, tako želimo da podstaknemo kreativce iz oblasti arhitekture da nam dostave rešenja koja će ne samo pratiti osnovni koncept već ga možda i efikasnije valorizovati. Osnovno polazište takođe je i u modernoj primeni tradicionalne arhitekture”, dodao je Omar Farid.

Radovi se dostavljaju na adresu Ministarstva do 2. juna u 12 časova a žiri će se o pristiglim rešenjima izjasniti do 7.juna.

Pored Farida, radove će ocenjivati žiri u sastavu: predsednik Predrag Jelušić, direktor Direktorata za turizam u MORT-u, i predstavnica tog ministarstva Sanja Lješković Mitrović, Hani Ayad, stariji potpredsednik za planiranje destinacija u “Orascom Development Holding” i Perry Brown, stariji potpredsednik firme WATG.

Pogledajte kako će izgledati Luštica Bay.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *