Enterijeri

Mali stan s velikim idejama: Skladnih 32 kvadrata

Skandinavci znaju da u mali prostor upakuju puno stvari a da stan ne izgleda prenatrpano. Ovaj primer to odlično dokazuje!

Kada pogledate sve slike, verovatno ćete pomisliti da se zapravo radi o mnogo većem stanu nego što to on zapravo jeste. Ovaj stan, ustvari, ima samo 32 kvadratna metra! Kako su u tome uspeli? Pođimo redom!

Na ulazni hodnik nije potrošeno puno prostora. U njega je stao mali cipelarnik, ofinger za jakne i hoklica a kako bi se odmah sa ulaza stavilo do znanja da je stan nesvakidašnji na zid je postavljena zanimljiva tapeta s ogledalom.

mali-stan-velike-ideje-08

Pravo iz hodnika ulazi se u kuhinju koja je izvedena u belom drvetu, jednoredno. Preko puta je šank s dve barske stolice koji će odlično poslužiti da se na brzinu nešto pojede. Kao kontrast beloj, jednostavnoj kuhinji na zid je postavljena zanimljiva crna tapeta s floralnim detaljima. Ova cela kuhinja zauzima oko osam kvadrata.

mali-stan-velike-ideje-02 mali-stan-velike-ideje-03

Dnevna soba krije najveće iznenađenje! Pošto mesta za spavaću sobu nije bilo, ona je postavljena na galeriju i tako je pametno iskorišćena visina tavanice od oko 2,8 metara. Ispod kreveta je radni blok, sa strane uz zid je sofa sa stolicama i stočićem a preko puta je polica sa televizorom. Dnevna soba zauzela je 20 kvadrata stana.

mali-stan-velike-ideje-04 mali-stan-velike-ideje-05 mali-stan-velike-ideje-06 mali-stan-velike-ideje-09mali-stan-velike-ideje-07

Iz dnevne sobe se izlazi na maleni balkon koji je opremljen Ikeinim nameštajem dok je na pod stavljen deking.

mali-stan-velike-ideje-01

Pogledajte još ovakvih zanimljivih rešenja u našoj rubrici Mali stan.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

2 komentara

  1. Valter

    Na prvi pogled super, ali na drugi shvatiš da u stanu, osim u kuhinji, nema nijednog ormara. Gde ti Skandinavci drže stvari? Stan je lep za slikanje ali u njemu, ovakvom kakav jeste, se ne može živeti.

  2. Saša

    Nije za živenje. Samo za slikanje je, kao što kaže Valter. A i nema puno stanova sa 3 metara visine.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *