Novo mesto za ministre; Foto: N1
Aktuelno

Ministarstvo građevinarstva seli se u objekat na Pančićevom vrhu

Odlukom Vlade Republike Srbije od 1. aprila 2019. godine, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture nalazi se na novoj adresi – na Kopaoniku!

Nakon današnje sednice u Nemanjinoj, na kojoj se između ostalog raspravljalo i da se gondolom poveže i Topličin i Andrićev venac s Kalemegdanom, donesena je odluka da se nelegalan objekat na Pančićevom vrhu ne ruši već da se u njega usele službe Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Ovaj potez proizašao je iz sveobuhvatne analize kojom je utvrđeno da je novi objekat na poznatom planinskom vrhu moderniji i energetski efikasniji od postojećeg kao i da će se uz veoma mala ulaganja on moći prepraviti u prostor pogodan za rad ministarstva.

Blizina Grand Hotela će omogućiti ministrima da lakše prisustvuju Kopaonik Business forumu.

Aduti za preseljenje na novu lokaciju bili su i drastično bolji kvalitet vazduha u odnosu na beogradski koji je u poslednje vreme zabeležio značajan pad pa je nivo ugljen-dioksida čak 4 puta veći od dozvoljenog. Takođe, blizina skijaškog centra i Grand Hotela će omogućiti ministrima da lakše prisustvuju Kopaonik Business forumu, najvećem poslovnom susretu privrednika u Srbiji, čime će se umanjiti putni troškovi.

Budući izgled

Odluka o preseljenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture na Pančićev vrh stupila je na snagu odmah, ali će se na selidbu sačekati dok se objekat na Pančićevom vrhu ne prilagodi nameni. Predviđen je savremen enterijer koji će odgovarati potrebama rada ministarstva, a akcenat će biti stavljen na zimski ambijent pa će tako pored ulaznog hola biti i skijašnica.

Na ovoj adresi možete videti kako će izgledati objekat na Pančićevom vrhu.

 

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *