Enterijeri

Monohromatska skala, oštar dizajn i inspiracija Mesecom definisale su enterijer ovog muškog stana

Konkretno precizirane želje klijenta bile su čvrsta osnova za dizajn ovog stana u Minsku.

S obzirom da je vlasnik stana iz Italije i da ovaj apartman površine 60 kvadratnih metara služi samo sa privremeni boravak jedne muške osobe, to je prouzrokovalo potpuno odsustvo garderobera i svođenje kuhinjskih elemenata na minimum. Jedini konkretni element kuhinje je prostrano ostrvo/šank oko kog se neometano odvija cirkulacija u dnevnoj zoni stana.

Pogledajte video-snimak enterijera:

Mesec je bio inspiracija za dizajn enterijera pa otud i pojave kružnice u celom ambijentu.

Na zahtev vlasnika, arhitekte firme Zrobym architects su pokušale da u što većoj meri izbegnu primenu svetlih tonova u enterijeru i da dizajn kreiraju u monohromatskoj skali.

Svetlosna igra

Drugi zahtev klijenta odnosio se na rasvetu. Insistirano je na direktnom osvetljenju određenih segmenata stana što je dovelo do suptilnog formiranja zona u stanu, gde svaka ima svoju atmosferu, ali koje se ipak skladno prepliću u prilično otvorenom konceptu organizacije stana.

Alpha and Omega rasveta je specijalno dizajnirana za ovaj projekat u formi kružnica različitih prečnika, gde su one ukomponovane u celinu na način da im pozadinsko osvetljenej omogućava iluziju lebdenja u prostoru.

Mesec je bio inspiracija za dizajn enterijera pa otud i pojave kružnice u celom ambijentu. Zato se i projekat zove Midnight Flat.

Osim kružne forme rasvete, ovaj geometrijski element se može uočiti i kroz oblikovanje ostatka prostora, te su određeni komadi nameštaja poput fotelje, stočića, kao i dekoracije zasnovani na formi kružnice.

Prelazak od tamno plave do svetlo sive, kako na elementima rasvete na zidu, tako i u ostatku enterijera simbolizuje dubinu prostora, ukazujući na ideju o stvaranju misteriozne atmosfere u stanu.

Svedeni dizajn spavaće sobe ujedno je na suptilan a opet i dramatičan način, razigran prekrivanjem čitave površine zida i plafona ogledalima.

Na ovaj način svakako je i vizuelno povećan prilično mali prostor spavaće sobe.

Osnova stana:

Foto, video: Alexandra Kononchenko, Dmitry Logan

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *