Izdvojeno, Svetski projekti

Monumentalna betonska kuća na Sredozemnom moru

Projekat španskog arhitekte Ramona Esteve nikoga ne ostavlja ravnodušnim jer se ovde zaista radi o veličanstvenom arhitektonskom delu.

Kuća Sardinera u španskom mestu Havea na Sredozemnom moru projektovana je tako da iskoristi sjajan pogled ka pučini ali i da svojim ukućanima pruži maksimalan komfor. Ova neskavidašnja hacijenda ima monumentalan karakter zato što je, pre svega, napravljena od eksponiranih betonskih zidova a i zato što je prilično velika i visoka.

Casa-Sardinera-Ramon-Esteve-3

Tri sekcije kuće pod različitim uglom izlaze na more kreirajući u enterijeru dobre poglede ka moru, a u eksteriju zanimljiva dvorišta, piše DesignMilk.

Casa-Sardinera-Ramon-Esteve-2

Ulazni deo kuće je veoma intimniji i skriveniji. Betonska platna skrivaju ukućane od pogleda a drvene žaluzine automatski zamračuju prostor u zavisnosti od osunčanosti.

Casa-Sardinera-Ramon-Esteve-3a

Krutost i hladnoća betonskih platna u eksterijeru ublaženi su drvenim oblogama koje pomažu i da se objekat bolje uklopi s okolinom.

Casa-Sardinera-Ramon-Esteve-4

Casa-Sardinera-Ramon-Esteve-5

Cela kuća je u beloj boji, međutim zahvaljujući korišćenju različitih materijala izbegnuta je uniformnost.

Casa-Sardinera-Ramon-Esteve-6

Kuća se u eksterijeru širi putem sjajnog bazena. Naravno, izabran je infinity pool bez ivice.

Casa-Sardinera-Ramon-Esteve-7 Casa-Sardinera-Ramon-Esteve-8 Casa-Sardinera-Ramon-Esteve-9

Spoljašnji bazen je vizuelno spojen s unutrašnjim putem velike staklene površine. Sjajan efekat!

Casa-Sardinera-Ramon-Esteve-10

Stakleni paneli dozvoljavaju prodor svetlosti pa unutrašnji bazen deluje kao da je u eksterijeru. Pored bazena, na prvoj etaži kuće (u prizemlju) se pored ovog bazena, nalazi i parking, gostinske sobe, teretana i sauna.

Casa-Sardinera-Ramon-Esteve-11 Casa-Sardinera-Ramon-Esteve-12 Casa-Sardinera-Ramon-Esteve-13 Casa-Sardinera-Ramon-Esteve-13a Casa-Sardinera-Ramon-Esteve-14 Casa-Sardinera-Ramon-Esteve-15 Casa-Sardinera-Ramon-Esteve-16 Casa-Sardinera-Ramon-Esteve-17 Casa-Sardinera-Ramon-Esteve-17a Casa-Sardinera-Ramon-Esteve-18 Casa-Sardinera-Ramon-Esteve-19 Casa-Sardinera-Ramon-Esteve-20 Casa-Sardinera-Ramon-Esteve-21 Casa-Sardinera-Ramon-Esteve-22

Foto: Mariela Apollonio & Ramón Esteve

Pogledajte i projekat kuće u Opatiji koja prkosi gravitaciji.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *