Aktuelno

Na Skadarskom jezeru niče ekološki turistički kompleks

Crna Gora će za četiri godine dobiti luksuzni hotelski kompleks koji će biti smešten u Nacionalnom parku Skadarsko jezero.

Nakon uspešnog Porto Montenegra, naše južne komšije prave novi ambiciozni projekat vredan 160 miliona evra. U prelepom jezerskom krajoliku, niče turistički kompleks dugačkog imena The Oberoi Luxury Resort and Spa Skadar Lake Montenegro An Eco Resort s luksuznim hotelom sa 51 apartmanom, površine od 80 do 300 metara kvadratnih, kao i 30 vila za iznajmljivanje.

Pogledajte kako će izgledati ovaj turistički kompleks na Skadarskom jezeru:

Turistički kompleks gradiće Montenegro Resort Company i italijanska građevinska kompanija Pizzarotti, koji su i vlasnici, dok će hotelom upravljati indijska Oberoi grupa, piše Antena M.

Očekuje se da će izgradnja početi u prvoj polovini 2018. Očekivani rok završetka gradnje je kraj 2022. godine. Kada bude izgrađen, Luxury Resort and Spa otvoriće vrata za zaposlenje 200 lokalnih ljudi, a ta brojka iznosiće i 300 tokom glavne sezone.

Pozicija kompleksa na jezeru

Italijani i Indijci

Pored novog imena rizorta, koji je do sada bio poznat kao Porto Skadar Lake, predstavljen je i novi investitor u projektu, Pizzarotti Group. Italijanska kompanija sa preko 100 godina tradicije i iskustva posluje u 17 zemalja, a u Crnoj Gori pored novog rizorta gradi i Porto Novi u Kumboru.

Biserom predivnog Nacionalnog parka Skadarsko jezero upravljaće indijski hotelski lanac The Oberoi Group. U 2015. i 2016. godini čitaoci prestižnog časopisa za putovanja Travel and Leisure izabrali su Oberoi Group za najbolji svetski hotelski brend.

Foto: Youtube screenshot

Kada ste već tu, pogledajte i ovo:

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *