Aktuelno

Najduži stakleni most na svetu zatvoren posle samo 13 dana

Kineski most Džangđiađie sa svojih 300 metara visine i 430 metara dužine oborio je više svetskih rekorda, ali je nažalost zatvoren zbog „velike navale posetioca“.

Impozantni stakleni most otvoren je u Kini uz veliku pompu 20. avgusta. Međutim, zatvoren je samo 13 dana posle! Preko njega se više ne može preći i pitanje je da li će ikada ponovo i moći.

Kako su nadležni izjavili za CNN, oni su „preplavljeni turistima“. U jednom trenutku se na mostu može naći 800 ljudi, što znači da je dnevni kapacitet oko 8.000 osoba. Međutim, po izjavama nadležnih oko 80.000 ljudi želi da pređe stakleni most svakog dana.

Prema saopštenju, vlada je zatvorila most zbog „hitnog unapređenja i obnove“.

 

Na pitanje da li staklo puca, odgovorili su da nepostoje „nikakvi problemi“ niti je bilo „ikakvih nezgoda.

Prema saopštenju, vlada je zatvorila most zbog „hitnog unapređenja i obnove“.

Zhangjiajie-Grand-Canyon-Glass-Bridge-2

Stakleni most dizajnirao je Haim Dotan sa ciljem da se na što bolje uklopi u nacionalni park Džangđiađie. Most je napravljen od čeličnih ramova i staklenih panela, postavljenih i na pod i na ograde, koji obezbeđuju fantastičan i neometan pogled na prirodu.

Povezano: Stakleni pešački most preko Ljubljanice

Po prvobitnoj zamisli, most je trebao dobiti i platformu za bungie skakanje, a zakazane su i prve modne revije gde bi pista bila stakleni pod nad provalijom dubokom 300 metara. Sve je ovo moralo je biti otkazano do daljnjeg.

Pogledajte i kako izgleda ovaj stakleni most koji još uvek funkcioniše.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *