Nameštaj i oprema

Nameštaj budućnosti praviće se od kartona i samolepljive trake?

Bugarski arhitekta Petar Zaharinov osmislio je kolekciju nameštaja Tapeflips koji se sastoji od kartonskih ploča povezanih samolepljivom trakom.

Može li se sedeti na kartonskim foteljama? Mogu li se knjige držati na kartonskim policama? Petar Zaharinov je dokazao da je to moguće! Princip spajanja elemenata je veoma jednostavan a on uključuje samo samolepljivu traku koja se nanosi na različite strane kartona. Trik je u šahovskom rasporedu naizmenično zalepiti tri trake: dve s jedne strane i jednu između dva kartona.

tapeflips-kartonski-namestaj-02

Traka omogućava kartonskim elementima da se međusobno otvaraju, zatvaraju i morfuju na najrazličitije moguće načine. Kartonsko saće je samo po sebi izdržljivo i omogućava da veoma dobro nosi na pritisak i zatezanje.

tapeflips-kartonski-namestaj-01

Tapeflips je modularni nameštaj sastavljen iz više delova koji se može sklapati po sopstvenoj želji. Dobre strane su niska cena i mala težina a loše strane, naravno, trajnost i nosivost.

tapeflips-kartonski-namestaj-03 tapeflips-kartonski-namestaj-04 tapeflips-kartonski-namestaj-05 tapeflips-kartonski-namestaj-06 tapeflips-kartonski-namestaj-07

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *