Projekat potpisuje arhitektonski studio Chapman Taylor iz Dizeldorfa; foto: Beobuild
Novi objekti

Niče novi tržni centar na Zvezdari vredan 100 miliona evra

Na uglu ulica Vojislava Ilića i Mis Irbijeve, kompanija MPC Properties, koja je vlasnik i TC Ušće, gradi novi tržni centar sa 130.000m2 bruto površine i 43.000m2 prostora za iznajmljivanje.

Novom centru za šoping, čiji projekat potpisuje arhitektonski studio Chapman Taylor iz Dizeldorfa, gravitiraće velika stambena naselja poput Konjarnika, Dušanovca, Šumica i delova oko Cvetkove pijace, a u ponudi će se nalaziti preko 150 poznatih internacionalnih i regionalnih brendova, hipermarket, moderan multipleks bioskop, kao i veći izbor kafea i restorana. Projekat je dobio građevinsku dozvolu pre oko mesec dana, sada su počeli pripremni radovi, a otvaranje je planirano za početak 2020. godine, piše Beobuild.

Otvaranje tržnog centra planiran je za početak 2020. godine; foto: Beobuild

Objekat je planiran na tri sprata sa prostranom podzemnom garažom kapaciteta preko 1.200 parking mesta.

Tržni centar se gradi na prostoru nekadašnje fabrike „Industrija precizne mehanike“, tako da se u ovoj fazi pripremnih radova prvo uklanjaju postojeći objekti na parceli. U fabričkom krugu nalazi se nekoliko zgrada, proizvodni kapaciteti dograđivani tokom više decenija razvoja ovog preduzeća. Posebno je zanimljivo krilo u duhu brutalizma dograđeno početkom 80ih godina duž Mis Irbijeve ulice.

Objekat je planiran na tri sprata sa prostranom podzemnom garažom kapaciteta preko 1.200 parking mesta. Glavni pešački ulaz arhitektonski je akcentovan ka raskrsnici ulica Vojislava Ilića i Mis Irbijeve, dajući objektu jasnu ugaonu orijentaciju. Cela investicija prelazi vrednost od 100 miliona evra.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

5 komentara

 1. Miroslav

  Zasto niko ne pravi bazene?
  Beograd vapi za dobrim bazenima!

 2. Bojan

  Za početak neka MPC dovrši ono ruglo preko puta Skupštine. Svima koji ostavljaju nedovršene projekte ne bih dozvolio da počnu da zidaju novi dok ne završe prethodni.

 3. Nemanja

  Jel moguce da ovaj sajt nema bas nikakvu kriticku svest!?!?

  1. Igor Conić

   Naravno da imamo. A sta smo tacno u ovoj vesti trebali da iskritikujemo?

 4. Barsa

  E a vi bi mogli da pitate grad sledeće
  Od gazele ispod b.mosta pa do Zemuna …dugo i lepo šetalište super ali nigde vode wc česme prazne kante….uglavnom je puno flaša i časa razbijenih. I naravno psecih govanaca i brdo dzukela bez korpe i povodca…što je baš sramota ….i odem ja sa decom pa mi muka a šta će reći turista…..
  A upravo ovo gore je najveća primedba stranaca
  Igor kao arh može i na ovu temu da priupita gradskog folica foliranti…baš me zanima odgovor
  Pitaj molim te

Ostavite odgovor

Obavezna polja *