Provedite noć na Kineskom zidu – besplatno! Foto: Airbnb
Aktuelno

Kula na Kineskom zidu pretvorena u Airbnb apartman

Ovaj smeštaj biće raspoloživ samo srećnim dobitnicima koji pobede na takmičenju koje traje do 11. avgusta 2018.

Takmičenje koje sprovodi Turistička organizacija Pekinga ima za cilj da promoviše održivi turizam u Kini tako što će „staviti akcenat na brojne napore koji se sprovode u cilju zaštite Kineskog zida i kineske kulturnog nasleđa“. Četiri srećna dobitnika moraće se povinovati (veoma) striktnom kućnom redu koji uključuje poštovanje komšiluka (svih 1,38 milijardi), uzdržavanje od puštanja glasne muzike koja bi probudila drevnu gardu, dok zmajevi ne smeju biti uzmeniravani. Kome bi uopšte tako nešto palo na pamet?

Kineski zid sagrađen pre 2.600 godina sa svojom dužinom od 21.000 kilometara, svetsko je čudo koje je osmišljeno da razdvoji kulture – a sada ih sve zajedno spaja – privuče godišnje na milione turista širom sveta. Međutim, iako je posećen nebrojeno puta, niko nije imalo priliku da spava na njemu – do sada!

Da biste učestvovali u takmičenju, morate napisati zašto je važno razbijati barijere između kultura.

Pošto dobiju besplatne avionske karte, četiri gosta biće ugošćena na jednoj od kula Kineskog zida sa kojeg se pruža spektakularan pogled na okolne pregleda. Potom će sa zalaskom sunca biti poslužena večera po tradicionalnim kineskim običajima. Ujutru gosti će sa izlaskom sunca prošetati kineskim krajolikom i naučiti nešto o kaliofragiji i drevnim kineskim rukotvorinama.

Da biste učestvovali u takmičenju, morate na stranici Airbnba napisati zašto je važno razbijati barijere između kultura. Četiri najbolja takmičara imaće priliku da uživa u ovom iskustvu od 4. do 7. septembra 2018.

Takmičenje traje do 11. avgusta pa požurite ako mislite da besplatno spavate na Kineskom zidu.

Kad ste već ovde…

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *