Arhitektura

Odsednite u kući koju je projektovao Frenk Lojd Rajt

Oduvek ste želeli da prenoćite u kući o kojoj ste učili iz istorije arhitekture? Sada imate priliku!

Kuća Epštajn, sagrađena 1953. godine, nedavno je potpuno obnovljena, a njeni vlasnici, Marika Broer i Toni Hilebrant, otvorili su vrata svim znatiželjnicima putem servisa Airbnb.

Kuća u Mičigenu u SAD jedna je od četiri sagrađene kuće Frenka Lojda Rajta iz projekta Usonian koji je podrazumevao podizanje cele jedne komune. Trebalo ih je biti 21 ali se od projekta, nažalost, odustalo. Zato su ova preostala četiri objekta veoma vredna pa je prilika da se u njima odsedne prava arhitektonska poslastica.

U kuću unesen samo nameštaj i umetnička dela koja je dizajnirao Frenk Lojd Rajt ili potiču iz tog perioda.

Epštajn kuća je potpuno obnovljena početkom decembra, a posebna pažnja posvećena je tekstilnim blokovima na fasadi koji su prepoznatljiv Rajtov detalj. Oni su premazani zaštitnim slojem koji ih štiti od UV zračenja, dok su kupatila renovirana s originalnim pločicama za 1950-tih.

Instalacije u objektu su potpuno nove pa su tako klimatizacija, elektro-oprema, vodovod i kanalizacija u skladu sa standardima 21. veka. Dodata je nova septička jama, novi sistem drenaže dok je trošni bazen, koji nije ni bio deo originalnog projekta, uklonjen.

Posebna pažnja posvećena je enterijeru pa je u kuću unesen samo nameštaj i umetnička dela koja je dizajnirao Frenk Lojd Rajt ili potiču iz tog perioda.

Kuća se može unajmiti preko servisa Airbnb, a prima maksimalno šest gostiju. Ukoliko vas interesuje cena i raspoloživost, pogledajte ovde.

Foto:  The Eppstein House, Airbnb

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *