Venus Vilijams u arhitekturi; Foto: V Starr
Aktuelno

Venus Vilijams glavni govornik na konferenciji o arhitekturi

Ovogodišnja AIA konferencija dobila je, za mnoge neočekivanog, ali široj javnosti veoma poznatog gosta.

Legendarna teniserka, Venus Vilijams, biće glavni govornik na ovogodišnjoj konferenciji AIA posvećenoj arhitekturi na kojoj će održati predavanje pod nazivom „Potreba za promenom“.

Naime, Vilijams koja je godinama poznata kao zagovornik rodne i rasne ravnopravnosti, počev od 2002. godine postala je poznata i u arhitektonskim krugovima, nakon što je pokrenula sopstvenu firmu za dizajn enterijera V Starr.

Ova firma je početkom godine privukla pažnju projektom rekonstrukcije vile Venusine sestre Serene od 1.350 kvadrata u Majamiju, piše Archinect.

Venus Vilijams ima firmu za dizajn enterijera

Prihvatanje različitosti

Proslavljena teniserka takođe je na polju projektovanja svoje snage udružila i sa kompanijama Airbnb i Niido na dizajnu enterijera njihovih stambenih kompleksa, koji su započeli sa radom 2018. godine.

„Prepreke sa kojima sam se suočila su bile tihe, što može još više otežati borbu sa njima, jer niste svesni da prepreka uopšte postoji. Verujem da je najbolji način da se pobede te nevidljive prepreke biti sjajan. Upoznajte svoj posao dobro i imajte gledište koje niko ne može da ignoriše. Imperativ je da vodimo više značajnih razgovora o rasi i važnosti prihvatanja različitosti u industriji. Da, ti razgovori mogu postati neprijatni, ali da biste nešto postigli ponekad morate da zakoračite van svoje zone komfora.“, rekla je Venus Vilijams.

Vilijams će govoriti na zatvaranju četvorodnevne konferencije AIA u Filadelfiji 19. avgusta.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. miki

    na prvi pogled projekti su potpuni prosek nisam ulazio u dubinu, izvinjavam se, smešno mi je da su sve sve koleginice svetle puti u timu, ajmo reći samo su dve kosooke, nema niđe crnkinja? ne bih rekao da nema crnkinja arhitekti, a pričamo o prihvatanju različitosti ,meni je najviše za pohvalu u celoj priči da jedan sportista razmišlja humano i radi plemeniti zanat, pozdrav

Ostavite odgovor

Obavezna polja *