Materijali

Nova Uniplatte ploča iz Austrotherma

Kompanija Austrotherm predstavila je novi proizvod u svojoj gami proizvoda – ploču UNIPLATTE.  Ova ploča predstavlja idealan noseći element, bez obzira da li je reč o novogradnji ili rekonstrukciji objekta.

Prepoznatljive je ružičaste boje, izrađena na bazi ekstrudirane polistirenske pene (XPS), a njen površinski sloj je sa obe strane armiran tekstilno-staklenom mrežicom koja je utisnuta u sloj specijalne malterske smeše.

Sa svojim osobinama koje poseduje, kao što su: mala težina, prezicne dimenzije, termoizolaciona svojstva, dobro zaptiva vlagu, teško zapaljiva itd. predstavlja materijal sa dobrom svojstvima i velikom pritisnom čvrstoćom pa je sa njim gradnja odlična.

Izuzetno jednostavna obrada i ugrađivanje daje mogućnost izuzetno velike primene od podova, izrade pregradnih zidova, oblaganje zidova i cevi, pa do izrade ormarića, regala, stepenica itd.

Obrada ploče Austrotherm UNIPLATTE

Ploča Austrotherm UNIPLATTE se bez teškoća može rezati običnim alatom (građevinskim nožem) ili testerom, i tako napraviti najrazličitije forme i oblike (uključujući i kružne i ovalne). Brzovezujući građevinski lepak se tačkasto nanosi (tzv. pogače) na poleđinu ploče na koju perfektno prijanja.

Izrada pregradnih zidova

Austrotherm UNIPLATTE omogućava jednostavnu ugradnju u raznim objektima, pri čemu se skraćuje vreme izvođenja. Kao pomoćno sredstvo pri montaži koriste se tzv. priključne spojnice koje se šrafe ili ukucavaju ekserima na zid ili pod.

Oblaganje kada

Austrotherm UNIPLATTE – element za kade je idealno rešenje za oblaganje čeonih i uzdužnih strana standardnih kada u kupatilima. Fiksirajuća stopala na dnu ovih elemenata su visinski podesiva tako da sve eventualne neravnine u podu mogu biti neutralisane.

Oblaganje cevi

Austrotherm UNIPLATTE – ugaoni element “L“ ili “U“ je prefabrikovani element koji je unapred izrađen u visini koja odgovara standardnoj visini prostorije. Zahvaljujući mogućnosti izuzetno jednostavne obrade može se “skratiti“ gradilištu ukoliko za tim ima potrebe.

Podni element tuš kabine

Austrotherm UNIPLATTE – podni element tuš kabine u mnogome pojednostavljuje gradnju tuševa, kao i zatvorenih tuš kabina, ukoliko je reč o tušu (tuš kabini) čiji je pod na istoj visini kao i pod susednih prostorija.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Milorad

    A gde ovo ima da se kupi u Nisu? Da li isporucujete ovde? Molim odgovor.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *