Keramičke pločice se postavljaju samo u kupatilima i kuhinjama? Varate se! One se odlično mogu uklopiti i tamo gde najmanje očekujete – dnevnu sobu.

Na sledećim primerima pokazaćemo vam luksuzne stanove i kuće čiji je pod u dnevnom boravku, hodniku i radnom prostoru kompletno obložen keramičkim pločicama.

Keramičke pločice su zahvalne za održavanje i lepe su na izgled. Kvalitetne italijanske i španske pločice uvozi kompanija EuroDom a jedne od najpopularnijih proizvođača u njihovom asortimanu su REX i Cerim koji su postavljene u ovim dnevnim sobama.

Nije pravilo ali je najčešći slučaj da se u ovim prostorijama postavljaju pločice kavadratnog oblika dimenzija 60×60 cm ili 45×45 cm koje su laserski sečene te ne postoje fuge. Ovako površina poda izgleda kao jedna celina, elegancija dolazi do izražaja a sa praktične strane nedostatak fuga znači manje prljanja. Pločice pravougaonog oblika su uglavnom rezervisane za zidne površine.

SAVET MAJSTOR ĐURE: Ukoliko se odlučite za postavljanje keramičkih pločica u dnevnim sobama, radnim prostorima i drugim frekventnim prostorijama preporučujemo da se odlučite za kvalitetne proizvode. Čest prolazak, agresivna sredstva za održavanje na manje kvalitetnim pločicama ostaviće posledice kao što su brzo gubljenje sjaja i skidanje glazure…Moja praksa je pokazala da se kvalitetne pločice definitivno isplate.

Ako želite da budete upućeni u tajne majstorskih zanata pogledajte naš članak o načinu postavljanja keramičkih pločica.