Aktuelno

Nova upravna zgrada Applea imaće i galeriju za fanove

Kompanija Apple uverena je da će njihov novi kampus u Kupertinu posećivati njihovi vatreni poštovaoci. Zašto onda od toga ne napraviti pare?

Po uvidu u projektnu dokumentaciju, redakcija magazina Silicon Valley Business Journal mogla je da se uveri da će nova upravna zgrada Applea u obliku krofne, koju je projektovao Norman Foster, imati i specijalan dodatak namenjen fanovima. Naime, na krovu zgrade postojaće staklena galerija koja će turistima ponuditi šansu da zavire u unutrašnjost kampusa, odnosno, u rad zaposlenih u ovom poznatom IT gigantu.

apple-posetioci-2

Prostrani centar za posetioce na više od hiljadu kvadrata, ponudiće ljudima i mogućnost da kupe najnovije Apple uređaje ali i da se osveže u kafiću koji će se prostirati na oko 250 kvadratnih metara.

To je jedinstvena šansa da pijete kafu dok nadgledate šta rade zaposleni u Appleu.

Ko bi rekao da će poseta kancelarijama jedne tehnološke kompanije u drugoj deceniji novog milenijuma biti tako primaljiva stvar za turiste? Apple definitivno zna kako se radi marketing a iz ovog primera vidimo da su i samu zgradu pretvorili u jedan svojevrsni marketinški alat.

Pogledajte i kako će izgledati ceo kampus Applea po nacrtima čuvenog arhitekte Normana Fostera.

 

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *