Pomoću Mapei građevinskih materijala vaše kupatilo možete renovirati brže nego što ste planirali; Foto: Mapei Srbija
Materijali, Promo

Novo kupatilo za 5 dana uz pomoć savremenih materijala

Renoviranje vašeg kupatila može biti daleko brže i lakše primenom najnovije generacije Mapei građevinskih materijala. 

Kada vlasnici kuća i stanova traže ideje za svoja nova kupatila, često stavljaju estetiku na prvo mesto, dok manje pažnje posvećuju izboru materijala.

Za renoviranje kupatila često kažu da zahteva najviše vremena i strpljenja. Međutim, jedan od materijala koji može značajno da ubrza radove je Mapei Topcem Pronto. To je brzosušeća, gotova mešavina za izradu košuljice, koja se priprema samo sa vodom.

Glavne prednosti u odnosu na tradicionalnu košuljicu su brzo sušenje i postizanje potrebne čvrstoće za ugradnju pločica, a izvođenje hidroizolacije je moguće već posle 24 sata.

Renovirate kupatilo?

Hidroizolacija kupatila

Kada na red dođe hidroizolacija, preporuka je gotova hidroizolaciona masa Mapelastic AquaDefense, koja se vrlo jednostavno priprema za upotrebu, ručnim mešanjem.

Veoma je praktična, jer može se nanositi preko košuljice, gipsanih ploča (na primer na zidovima i geberitima), cementnog maltera ili postojećih obloga od keramičkih pločica u slučaju delimične rekonstrukcije.

Zahvaljujući izuzetno brzom sušenju, lepljenje pločica je moguće samo 4 sata nakon početka nanošenja prvog sloja mase. Tako prve pločice u kupatilu mogu da zasijaju za kratko vreme.

Za postavljanje pločica velikog formata potrebna je savršena podloga; Foto: Mapei Srbija

Lepak i fuge za pločice

Adesilex P9 Express je cementni lepak koji brzo vezuje, čineći pločice prohodnim već posle 4 sata. Posle tog vremena moguće je početi i sa fugovanjem, a za samo 24 sata od početka lepljenja keramike pod u kupatilu može biti u potpunosti funkcionalan, što će sigurno obradovati vlasnike.

Svaki majstor bi trebalo da zna da Adesilex P9 Express ima produženo „otvoreno vreme“. To znači da imaju na raspolaganju više vremena između nanošenja lepka i postavljanja keramike u poređenju sa standardnim cementnim lepkovima, bez brige da će se brzo stvoriti pokorica koja može da utiče na vezivanje pločica za podlogu.

Uz Adesilex P9 Express majstori mogu raditi brzo ali bez žurbe, jer je i upotrebljivost pripremljene mešavine produžena na 45 minuta.

Izbor mase za fugovanje je odluka koju ne treba prepuštati slučaju.

Svi su zadovoljni kada izaberu lepe i kvalitetne pločice za svoje kupatilo. Ali, koliko obraćamo pažnju na fuge? Izbor mase za fugovanje je odluka koju ne treba prepuštati slučaju, jer značajno utiče na izgled, trajnost i funkcionalnost kupatila.

Boja i dezen pločica jesu važni, ali fuge mogu biti presudne za krajnji izgled. Mogućnosti su velike sa Mapei masama za fugovanje. Na vlasnicima je da budu originalni i da naprave unikatan i kreativan izbor. Mapei paleta fug masa sadrži čak 58 boja, a među njima i svetlucave i metalizirane pigmente boje, koje kupatilima daju dah luksuza.

Za fugovanje pločica u kupatilima se preporučuje brzovezujuća i brzosušeća cementna masa Ultracolor Plus. Posle ugradnje, podovi su prohodni već nakon 3 sata, a kompletno funkcionalni posle 24 sata. Ova masa je vodoodbojna, otporna na buđ, lako se čisti i ima široku paletu boja.

Fuge značajno utiču na izgled, trajnost i funkcionalnost kupatila; Foto: Mapei Srbija

Spojevi su bitni

Pažnja koju posvećujemo detaljima doprinosi celokupnom kvalitetu i trajnosti novog kupatila. Spojevi između zidova i poda, uglovi, prevoji oko kade, tuš kabine i drugi, posebno su kritični.

Upotrebom elastične mase za zaptivanje Mapesil AC, možemo biti sigurni da će spojevi biti potpuno zaptiveni. Ova masa je otporna na pojavu buđi, koja se najčešće javlja upravo na ovim kritičnim mestima.

Uz to, paleta boja silikona je savršeno usklađena sa tonovima mase za fugovanje Ultracolor Plus, pa je moguće da se svaki detalj u prostoru dovede u savršen sklad.

Foto: Mapei Srbija

Preporuka stručnjaka

Kada pratimo stručne preporuke pri renoviranju stana ili renoviranju kupatila, dobijamo prostor koji nam pruža zadovoljstvo.

Ulaganje u prave materijale i stručnost donosi dugotrajnost i kvalitet, i omogućava korisniku da se bezbrižno prepusti uživanju u svom novom, savršenom kupatilu.

Još o Mapei proizvodima:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *