Gde je zariven prvi ašov? Koja zgrada se završava? Ako vas interesuje ko, šta i gde se gradi u Srbiji, Mape gradilišta su pravo mesto!

Zahvaljujući velikom uspehu Mape gradilišta Srbije, koju smo lansirali prošle godine, rešili smo da je resetujemo, pretresemo sve postojeće podatke, analiziramo aktuelno stanje s terena i da pokrenemo novo izdanje mapa pa vam zato predstavljamo Mapu gradilišta Srbije za građevinsku sezonu 2019.

Građevinski bum koji je neupitno zahvatio našu zemlju bio je samo jedan faktor koji nas je nagnao na ovu poslovnu odluku. Želja da pomognemo svima onima koji traže novu nekretinu ali i da izađemo s susret građevinskoj arhitektonskoj struci da lakše sazna ko, šta i gde gradi u Srbiji, bili su naša osnovna ideja vodilja. Zbog toga je ovogodišnja Mapa, koja se svakodnevno ažurira, još kompletnija, detaljnija i sveobuhvatnija.

Na Mapi gradilišta za sezonu 2019. imamo čak 697 gradilišta koja su planirana za ovu godinu ili su uveliko u izgradnji.

„Na novoj Mapi gradilišta imamo čak 697 gradilišta koja su planirana za ovu godinu ili su uveliko u izgradnji. Među njima su stambene i poslovne zgrade, zgrade javne namene, proizvodni pogoni, obrazovne i zdravstvene ustanove, sportski objekti, hoteli, maloprodajni centri i tržni centre, aerodromi…“ – kaže Drago Polić, urednik sekcije Mapa gradilišta. Gradilišta su zato obeležena različitim ikonama i bojama kako bi se lakše uvidelo kojoj kategoriji pripadaju i da li su ona u izgradnji, u planu, završena ili obustavljena.

Mapom su pokrivena sva gradilišta u Srbiji. Primetili ste neko koje nemamo? Javite nam!

Primetili ste novo gradilište?

Pošto volimo da smo u kontaktu s vama, i ove godine vas pozivamo da nam javite ukoliko primetite novo gradilište bilo gde u našoj zemlji. Pošaljite nam fotografiju gradilišta, građevinske table, lokaciju gradilišta, kao i druge informacije vezane za objekat, jer uz vašu pomoć, ona će biti još tačnija, ažurnija i kvalitetnija. Informacije nam pošaljite na mapa@gradnja.rs.

Kako pristupiti Mapi gradilišta

Najbolje od svega što je korišćenje Mape gradilišta potpuno besplatno, i može joj se pristupiti i preko desktopa i preko mobilnog telefona ili tableta. Mapa se koristi kao i standarda Google Mapa, a opcija za pretragu pomoći će vam da lakše pronađete adresu, investitora ili projekta. Mapi gradilišta možete pristupiti ovde.