Belo drvo niklo u Montpeljeu; Fotografije: Vincent Hecht
Izdvojeno, Svetski projekti

Fujimotov razgranati soliter dobija konačan izgled (FOTO)

Pre pet godina, projekat naziva Belo drvo (L’Arbre Blanc) pobedio je na javnom konkursu grada Monpeljea. Sada već brojimo dane do završetka radova i useljenja prvih stanara. 

Da podsetimo, radi se o zgradi neobičnog oblika koja broji 17 spratova i ravno 10.000 kvadrata i izgleda poput velikog drveta s krošnjom od velikih belih terasa. Projekat potpisuje studio proslavljenog japanskog arhitekte Sou Fujimota koji slične motive implementira i u ostalim svojim radovima.

Terase na ovoj zgradi su zamišljene tako da podstaknu druženje komšija tokom letnjih meseci, a svaka od njih oivičena je staklenom ogradom. Iako najveći deo zgrade zauzimaju stanovi, u prizemlju će se ipak smestiti luksuzni restoran i umetnička galerija, a na samom vrhu naći će se kafić s panoramskim pogledom na grad.

Projekat naziva Belo drvo broji 17 spratova i ravno 10.000 kvadrata i izgleda poput velikog drveta s krošnjom od velikih belih terasa.

Sada kada su prve fotografije (nezavršenog) projekta konačno pred nama, možemo samo da konstatujemo da su izvođači uradili odličan posao, budući da zgrada doslovno izgleda identično kao na originalnim renderima.

Fotografije pred vama potpisuje vrsni arhitektonski fotograf Vincent Hecht.

 

Fujimotovi saradnici na ovom projektu su: Nicolas Laisné, Dimitri Roussel i studio OXO Architectes.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. miki

    kakvo ludilo? nestvarno dobro!

Ostavite odgovor

Obavezna polja *