Svetski projekti

Moderna koliba spaja klasiku i moderni arhitektonski izraz

Najupečatljiviji deo ove kuće jeste njena tamna drvena fasada zbog koje ona deluje impresivno kada se posmatra iz daljine.

Rezidencija De La Canardicre skrivena je duboko u šumi u podnožju masiva Laurentian u južnom Kvebeku. Iz kuće se pruža pogled na obližnje jezero, a njena zanimljiva struktura omogućila je potpunu integraciju sa pejzažom. Projekat potpisuje kanadski studio Boom-Town, specijalizovan sa savremenu rezidencijalnu arhitekturu mahom građenu od prirodnih elemenata. Većina njihovih projekata smeštena je upravo u ovakav okoliš. Pogledajte kako to izgleda!

Dizajn ovog objekta odličan je primer integracije moderne arhitekture s okolinom.

Ovu modernu kolibu čini nekoliko segmenata, pa tako njen gornji nivo sa krovom klasičnog oblika gleda na jezero kroz konzolu, dok je baza kuće smeštena na padini.

Donji deo kuće karakteriše savremeni dizajn sa ravnim krovom od cinka, velikim prozorima i otvorenim prostorom u enterijeru. Dnevni boravak smešten je na dva nivoa i pruža predivan pogled na okolinu.

Tamna fasada

Najupečatljiviji deo projekta svakako je njegova tamna drvena fasada zbog koje kuća deluje impresivno kada se posmatra iz daljine.

Dizajn ovog objekta odličan je primer integracije moderne arhitekture sa prirodnom okolinom, što je u ovom slučaju urađeno na potpuno suptilan način.

Grafičke podloge

Osnove
Osnove
Preseci
Preseci

Foto: Steve Montpetit

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *