Drvo trešnje se ipak nije izraslo na ovoj lokaciji, niti je restoran oblikovan oko njega; foto: David Dworkind
Enterijeri

Kako je drvo trešnje poslužilo kao glavna dekoracija u enterijeru restorana

Centralni motiv dizajna ali i organizacije prostora u japanskom sake restoranu u Montrealu jeste trešnja… koja je stigla iz Kine.

Arhitektonska firma Ménard Dworkind architecture & design potpisuje projekat enterijera novog restorana Le Blossom u Montrealu koji je u znatnoj meri inspirisan radovima holivudskog industrijskog dizajnera Syd Meada koji je najpoznatiji po radovima za filmove Blade Runner, Osmi putnik i Tron.

Primarna ideja bila je kreirati jedinstveno okruženje koje neće imati uobičajene i sveprisutne elemente dekoracije koji su povezani sa japanskim klišeima. I zaista, kao centralni dizajn prostora, u nekakvoj formi totema, našlo se nešto sasvim nesvakidašnje – drvo trešnje visine 5 metara i prečnika krošnje od 3,5 metara, piše Contemporist.

Drvo trešnje visine 5 i prečnika krošnje od 3,5 metara sa svilenkastim listovima osvetljavaju reflektori.

Drvo trešnje se ipak nije izraslo na ovoj lokaciji, niti je restoran oblikovan oko njega, već je po narudžbini napravljeno u Kini.

Pre nego što je drvo stiglo u restoran ugrađena je rasveta u šank koji je i njegova baza. Na svetlosna tela je obraćena posebna pažnja, a tu činjenicu potkrepljuje i podatak da je drvo osvetljeno tako da četiri reflektora bacaju prijatno svetlo na njega ističući svilenkastu strukturu ružičastih listova.

Osim drveta trešnje prostorom dominira bar koji se pruža kroz gotovo ceo restoran. Prefabrikovani bar transportovan je u restoran u šest zasebnih elemenata.

Duž čitavog bara postavljene su stolice, a sve je organizovano u takvoj strukturi da postoje tri centralne zone, koje pružaju mesto za rad kuvarima.

Prefabrikovani bar transportovan je u restoran u šest zasebnih elemenata.

U uglu restorana, gde je atmosfera nešto intimnija, smešteni su manji stolovi.

Dva velika stola, organizovana u formi separea, smeštena su na samom kraju restorana i namenjena su okupljanju manjih grupa gostiju.

Foto: David Dworkind/Ménard Dworkind architecture & design

Kada ste ovde pogledajte:

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *