Renovirani stan od 70 kvadrata na beogradskom Dorćolu; Foto: Relja Ivanić
Aktuelno

Od Dorćola do ruralne Indije: Ovo su najčitaniji tekstovi na Gradnji u martu

Vikendica u Kaluđerskim barama, enterijer renoviranog salonca u Beogradu i montažne kućice iz Sremske Mitrovice našli su se ovog meseca u Top 5.

Na kraju još jednog meseca prepunog arhitektonskih i građevinskih poduhvata sa svih meridijana, po običaju se osvrćemo na „radni učinak“ portala Gradnja tokom marta 2023. godine i vaše reakcije na sadržaj koji smo vam u tom periodu predstavili.

Kao što sam vrh liste govori, montažni objekti svih vrta s dolaskom proleća ponovo su tema koja privlači najviše vaših klikova, dok je višemesečnu dominaciju domaćih projekata u našem Top 5 ovog puta poljuljao jedan „zmijoliki“ gost iz daleke Indije.

Pogledajte listu najčitanijih tekstova na Gradnji u martu!

Pročitajte još na Gradnja.rs:

5. Šta kaže zakon: Kako doći do dozvole za zatvaranje terase

Iako je prostor koji pripada vlasniku stana, terasa je i deo fasade, te svaka promena na njoj jeste promena za koju mora da se dobije dozvola ili rešenje o odobrenju za izvođenje radova. A kako doći do ovih dokumenata na najbezbolniji način, objasnila vam je sredinom meseca naša saradnica Aleksandra Koneski.
Ceo tekst ovde

9.708 pregleda; Foto: Gradnja.rs

 

4. Vikend kuća Tara House u Kaluđerskim Barama

Povezivanje arhitekture čistih linija i okolne prirode u jednom od najlepših predela Tare predstavlja objekat koji potpisuje beogradski biro KAI Arhitecture Interiors. Inspirisan minimalističkom skandinavskom arhitekturom, projekat nije imao nameru da bude invazivan, već da poštuje i prilagodi se okruženju nacionalnog parka.
Ceo tekst ovde

12.396 pregleda; Foto: arhiva autora

 

3. Renoviranje salonca na Dorćolu po meri dvoje arhitekata

Arhitekte Nikola Cakić i Dragana Ćiprijanović predstavili su nam 15. marta projekat renoviranja svog sopstvenog životnog prostora, salonskog stana od 70 kvadratnih metara na Dorćolu u Beogradu. U toku procesa, svaki komad postojeće opeke detaljno je očišćen, skladišten i onda ponovo ozidan za nove potrebe.
Ceo tekst ovde

13.365 pregleda; Foto: Relja Ivanić

 

2. Kuća Čuži u selu Šulagiri Indiji

Dobro ste pročitali, projekat iz Indije, ne iz Inđije kao najčitaniji tekst prošlog meseca. Ovaj neobični dom je delom ugrađen u mesto koje je decenijama služilo kao deponija, a njegovi spiralni elementi izvedeni su od 4.000 plastičnih boca ispunjenih betonom, koje su postavljane oko drveća na lokaciji i prekrivene zemljom.
Ceo tekst ovde

20.296 pregleda; Foto: Syam Sreesylam

 

1. Kutjitza iz Sremske Mitrovice

Iako objavljen tek 20. marta, tekst o malenim kućama koje se proizvode u radionici Mitrovčanina Dušana Petkovića apsolutni je hit marta meseca. A kako potražnja za ovom vrstom objekata raste iz dana u dan, Kutjitza se našla i u našem mini-vodiču za kupovinu malih montažnih kuća iz domaće proizvodnje.
Ceo tekst ovde

56.918 pregleda; Foto: Kutjitza

Možda ste propustili u martu...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *