Opsežni radovi kod Tošinog bunara; Foto: Screenshot (YouTube/Jadran d.o.o. Beograd)
Izvođenje

Iskopano 45.000 kubika zemlje: Evo kako teče izgradnja odbojkaškog centra na Novom Beogradu

Trenutno se kraju privode radovi na obezbeđenju lesnog odseka na zadnjoj granici parcele, te radovi na dubokom fundiranju gde će biti ugrađeno 625 šipova.

Nakon završenih pripremnih radova, gde je izvršen iskop od preko 45.000 kubika zemlje, kompanija Jadran d.o.o. otpočela je kao generalni izvođač izgradnju Odbojkaškog trenažno-takmičarskog centra na Novom Beogradu.

Parcela na kojoj se izvode radovi površine je 65.000 kvadratnih metara dok će sam objekat, smešten duž ulice Tošin bunar, zauzimati površinu od preko 20.000 kvadratnih metara.

Centar će sadržati dve sportske hale, teretane za treninge sa najsavremenijom podlogom, prostor za trening i profesionalni oporavak sportista, smeštajne kapacitete, mediko-blok, restorane i druge sadržaje.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Ovako će izgledati Odbojkaški trenažno-takmičarski centar na Novom Beogradu

136 šipova na zadnjoj granici parcele

Prema navodima iz kompanije, trenutno se kraju privode radovi na obezbeđenju lesnog odseka na zadnjoj granici parcele, gde je zbog razlike u visini na obodima ugrađeno ukupno 136 šipova.

Izvode se i radovi na dubokom fundiranju gde će biti ugrađeno 625 šipova, a rade se i naglavna greda, kao i zid-zavese, dok se u narednom periodu očekuje izrada AB konstrukcije, kao i izrada čelične rešetkaste konstrukcije krova za dve hale.

Iz Jadrana naglašavaju da je na ovom projektu planirano angažovanje kompletnog sektora mehanizacije, ali, pored inženjerskog tima, i do 250 radnika raznih profila.

Foto: Screenshot (YouTube/Jadran d.o.o. Beograd)

Odbojkaški sport u Srbiji dobiće uslove za pripreme sportista koji odgovaraju uslovima na zvaničnim međunarodnim takmičenjima.

Da podsetimo, investitor izgradnje centra na Novom Beogradu je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, dok je nosilac sprovođenja Urbanističkog projekta Energoprojekt urbanizam i arhitektura.

Na osnovu inicijative Odbojkaškog saveza Srbije, tim PAGE consortiuma preuzeo je projektni menadžment od formiranja lokacije do izrade idejnog rešenja, čiji je autor arhitekta Đurađ Vasić.

Izgradnjom Centra, koja će koštati oko 2,3 milijarde dinara, odbojkaški sport u Srbiji dobiće uslove za pripreme sportista koji odgovaraju uslovima na zvaničnim međunarodnim takmičenjima, kao i mogućnost sprovođenja najsavremenijih metoda treninga i oporavka.

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *