Arhitektura

Otvoren hotel od leda čiji je dizajn inspirisan serijom Igra prestola

Imate Game of Thrones majicu i šolju, bili ste u Dubrovniku da vidite gde su snimane scene i ne znate kako još da nahranite svoju znatiželju za ovom popularnom TV serijom? Evo predloga!

Privremeni ledeni hotel u Laponiji, kojeg je izgradio Lapland Hotels SnowVillage u dozvolu kompanije HBO, prati tematiku čuvene TV serije Igre prestola.

Sobe u kojima preovlađuju motivi iz serije poput zmajeva, Belih šetača ili Noćne straže, gotovo su u potpunosti napravljene od leda i snega… i to uz filigransku detaljnost.

Ledeni hotel će raditi do 8. aprila 2018, a nakon toga biće srušen… Suncem.

Hotel se nalazi u finskoj oblasti Kitila u Laponiji, na oko 90 minuta leta od Helsinkija. Raspolaže kapacitetom od 24 sobe, od kojih je samo u 10 soba moguće prenoćiti, piše Inhabitat.

Hotel krase raznovrsne ledene skulpture, poput Belog šetača smeštenog iznad kreveta, raznovrsni delovi enterijera u obliku zmaja, a tu je naravno i presto napravljen od leda.

Temperatura u hotelu iznosi -5 stepeni Celzijusovih, a gosti koji žele malo toplije sobe mogu prenoćiti u obližnjim brvnarama. Mada, kažu da je spavanje u hladnoj prostoriji zdravo…

Ledena soba i vruća ulaznica

Cena noćenja kreće se od 200 dolara, a ulaz u SnowVillage košta 18 dolara. U okviru SnowVillage kompleksa nalaze se i bioskop, kapela, bar i restoran.

Svi koji žele da budu gosti ovog nesvakidašnjeg hotela u Laponiji morali bi da požure, jer će hotel postojati samo do 8. aprila 2018. godine. Nakon toga će biti srušen… Suncem.

Foto: Lapland Hotels SnowVillage

Kad ste već ovde…

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *