Aktuelno

Ovako izgleda novi Dom zdravlja na Labudovom brdu

Objekat je oblikovan u skladu sa stambenim blokovima u ovom beogradskom naselju, uključujući i prepoznatljivu crvenu opeku.

Petnaest meseci nakon otvaranja gradilišta završeni su svi radovi na izgradnji nove zgrade Doma zdravlja Labudovo brdo. Objekat će posle više decenija rešiti problem neadekvatnog privremenog smeštaja za lokalnu zdravstvenu stanicu, a njegovo otvaranje očekuje se narednog meseca. Građevinski sve je završeno, preostaje samo da se unese oprema i nameštaj, piše Beobuild.

Objektom od 2.500 kvadrata dominira crvena opeka kao i oblikovanje u skladu s arhitekturom Labudovog brda.

 

Nova zgrada Doma zdravlja od 2.500 kvadrata nalazi se u Oplenačkoj ulici na Labudovom brdu, neposredno uz lokalnu crkvu. Objekat se sastoji od dva krila, objekta A (P+1+Pk) i objekta B (Po+P+1+Pk), povezana toplim vezoma u nivou prvog sprata i potkrovlja.

Crvena opeka

Arhitektonski je oblikovan u skladu sa stambenim blokovima na Labudovom brdu, uključujući i prepoznatljivu crvenu opeku. Uz objekat izgrađeno je i 23 parking mesta u Oplenačkoj ulici, kao i dodatnih 16 parking mesta u okviru novoformirane interne saobraćajnice.

Više slika pogledajte ovde.

Foto: Beobuild

Kada ste već ovde, pogledajte i ovo:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *