U beogradskom naselju Banjica krenula je izgradnja novog rezidencijalnog bloka sa dve lamele, koji će se prostirati na bruto 9.000 kvadrata.

Kako piše portal Beobuild, projekat pod nazivom “Paunov Breg” imaće 107 stanova, brojne komercijalne sadržaje i podzemnu garažu, a rok za završetak je maj 2014.

U periodu kada je potpuno posrnula stambena gradnja i kada se veći projekti mogu izbrojati na prstima jedne ruke, nedavno je zeleno svetlo dobio projekat “Paunov Breg” na Banjici. Na toj parceli se od jeseni prošle godine gradi zgrada supermarketa, pa je deo pripremnih radova završen. Parcela na kojoj će biti izgrađen ovaj objekt nalazi se u neposrednoj blizini trolejbuske okretnice, a zamišljen je kao blok od dve lamele sa odvojenim ulazima, ali zajedničkom osnovom koja će u prizemlju imati odabrane uslužne delatnosti.

paunov-breg-4

Objekat se nalazi na padini, pa poseduje kaskadno pejzažno rešenje i pristupe sa više nivoa. Dvospratna podzemna garaža će tako imati odvojen ulaz za svaki sprat kako bi se izbegla zadržavanja. U prizemnoj osnovi objekta nalaziće se supermarket, banka, apoteka, kafić, frizerski salon i drugi sadržaji koji će biti na dohvat ruke stanarima zgrade i okoline. Na toj osnovi biće podignuto 7 etaža sa 107 stambenih jedinica različitih struktura od 26 m2 do 93 m2. Stambeni kompleks ukupno ima 107 parking mesta od čega je 46 garažnih, a ostali će se nalaziti na platou koji će biti formiran na krovu komercijalnog dela objekta.

Cena kvadrata stana na Paunovom bregu je za sada nepoznata.

Investitor ovog stambenog projekta je CPI grupa (Czech Property Investments), kompanija iz Praga koja se bavi investiranjem u izgradnju i kupovinu nekretnina. Agent za prodaju je jedna od vodećih konsultantskih kuća za nekretnine CBS International, deo CBRE grupe.

Pogledajte još neke rendere budućeg objekta:

paunov-breg-1 paunov-breg-2 paunov-breg-3 paunov-breg-5

(Beobuild)