Novi hotel na Savi
Novi objekti

U Beogradu niče hotel W sa 168 ekskluzivnih stanova na Savi

Izgradnja hotela W mogla bi da počne već početkom sledeće godine, pošto su za objekat izdati lokacijski uslovi, a u toku je i tender za izbor izvođača.

Ova franšiza deo je portfolija američke kompanije Starwood Hotels&Resorts, a beogradski hotel nalaziće se na samoj obali reke Save, odmah do tramvajskog mosta. Budući objekat biće kombinovane namene, a hotel će biti samo manji deo njegove površine. Primarna funkcija objekta je stambena, sa ukupno 168 stambenih jedinica.

Rezidencijalni deo biće takođe deo W franšize, što će vlasnicima stanova omogućiti da koriste iste usluge i sadržaje kao i gosti hotela, uz visok nivo standarda koji donosi ovaj poznati brend, piše Beobuild.

Hotel zauzima prva četiri sprata, dok je stambeni deo između 4. i 15. sprata.

Zgrada koja će zauzimati ekskluzivnu lokaciju pored reke ima skoro 40.000m2 bruto površine, od čega oko 30.000m2 na nadzemnim etažama. Hotelski sadržaji nalaziće se u okviru prizemlja i mezanina, kao i na prva četiri sprata, dok će se stambeni deo nalaziti između 4. i 15. sprata. Poslednji 15. sprat takođe je deo hotela, gde je planirana otvorena terasa sa bazenom, barom i restoranom.

Materijalizacija spoljašnjosti podrazumeva fasadu od klinker opeke koja se stavlja direktno na izolaciju, a fasadu od staklenih panela imaće samo poslednji sprat, prizemlje i delovi fasade na uglovima objekta.

Beogradski “W Hotel&Residences” deo su projekta Beograd na vodi, a ukupna vrednost investicije procenjuje se na oko 60 miliona evra. Izgradnja hotela W mogla bi da počne već početkom 2020. godine.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

4 komentara

 1. Gio

  Koliko vidim po renderu, hotel ce podrazumevati „odlazenje celog bloka gde su Tranzit Bar, Miraduro, etc. Greota sto ce taj maleni deo koji ima dusu da nestane.

 2. Gio

  Zelim samo da se ispravim po pitanju greske da ce se nalaziti pored savskog mosta. Izbinjavam se. U tom slucaju bi bilo lepo jer plac stoji prazan vec godinama i sluzi iskljucivo kao „make shift“ parking.

 3. ViV

  Užas.tako visok objekat zaklanja pogled ka starom Beogradu. Novobeogradjanima će se uskratiti svakodnevni užitak ulaska u stari grad preko mosta.
  Nema tu sinteze vizura!
  Tako je to kad političari umisle da su arhitekte!!!

 4. dr

  Nece. Hotel je sa druge strane mosta

Ostavite odgovor

Obavezna polja *