Aktuelno

Simensova rešenja za infrastrukturu i gradove

Kompanija Siemens d.o.o. Beograd organizovala je prezentaciju sektora Infrastruktura i gradovi na temu „Urbani izazovi gradova“.

Predstavljane su novosti u oblastima energetske efikasnosti, sistema upravljanja u inteligentnim zgradama, elektroenergetskih instalacija, pametnih mreža i sistema za upravljanje saobraćajem.

„U skladu sa svojim motom „Rešenja za infrastrukturu i gradove“, Simens je pionir i partner gradova koji ima mogućnost da ponudi najefikasnija i ekonomski najadekvatnija „ključ-u-ruke“ rešenja na jednom mestu”, rekla je na otvaranju skupa Ana Siemens-Ana-RadonjicRadonjić, direktor i biznis koordinator sektora Infrastruktura i gradovi u kompaniji Siemens d.o.o. Beograd, dodavši da je sektor Infrastruktura i gradovi u Srbiji, u kojem radi 56 ljudi, u prethodnoj fiskalnoj godini ostvario vrednost porudžbina od 22,4 miliona evra i vrednost prodaje od 25,2 miliona evra.

Jedna od glavnih tema konferencije bila je upravo budućnost gradova, kao i izazovi sa kojima se suočavaju i moguća rešenja. Upravo je zato Simens podržao grupu autora, renomiranih profesora, u izradi Studije „Urbani izazovi Grada Beograda“ čiji je cilj da se kroz istraživanje u oblastima od strateške važnosti za razvoj grada Beograda, uticajnoj javnosti skrene pažnja na neke od izazova njegovog razvoja i da se predlože konkretna, moguća rešenja za ovaj i druge gradove u Srbiji, a sve u cilju unapređenja održivosti urbanih infrastruktura iz oblasti saobraćaja, energetske i vodne infrastrukture u skladu sa evropskim trendovima.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *