Novi objekti

Tiara wellness club: Novi centar na Paliću

Poznata turistička destinacija na severu naše zemlje mogla bi uskoro da dobije novi apartmanski kompleks sa spa centrom.

Srpsko-austrijska kompanija „Protagonous“ namerava da u saradnji sa investitorom izgradi centar „Tiara wellness club Palić“ vredan 3,5 miliona evra.

Lokacija za budući turistički centar je obezbeđena, a smeštena je između Palićkog i Krvavog jezera, oko 8 km udaljena od Subotice, i 20 km udaljena Horgoša tj. mađarske granice. Projekat je spreman, urađen po austrijskom modelu za slične komplekse, ali se još traži investior.

– Osnovali smo firmu „Protagonous“ u saradnji sa partnerom iz Austrije jer smo želeli da izgradimo savremeni apartmanski kompleks sa spa centrom po evropskim standardima. Imali smo ponudu o projektnom finansiranju kod Hypo banke, međutim, zbog ekonomske krize nismo uspeli da realizuje ovaj projekat. U potrazi smo za investitorom sa kojim bismo u partnerstvu izgradili „Tiara“ centar – kaže u razgovoru za „eKapiju“ Milan Maličević, direktor subotičke firme „Profit“, koja ima dugogodišnju tradiciju izgradnje stambeno-poslovnih kompleksa.

Sagovornik kaže da bi do kraja meseca trebalo da se sastane sa potencijalnim investitorom iz Nemačke.

tiara-palic-3

 

tiara-palic-6 tiara-palic-5

 

tiara-palic-1

Prema projektu „Tiara wellness club Palić“ bi se prostirao na 4.000 kvadrata. Kompleks bi trebalo da sadrži 38 apartmana površine od 25 do 100 m2, termalne bazene, saune, teretanu i druge sadržaje karakteristične za objekte ovog tipa.

– Investitor bi apartmane ponudio na prodaju, a postojala bi firma koja bi upravljala sa njima i izdavala u ime vlasnika apartmana kada se on ne odmara. U okviru centra planirano je otvaranje klinike za estetku hirurgiju, stomatološke ordinacije, spoljašnjeg i unutrašnjeg bazena. U potkrovlju je predviđena izgradnja kongresne dvorane jer je Palić idealna destinacija za ovaj vid turizma – navodi Maličević.

Prema projektu, objekat će upotpunjivati kafić sa terasom kao i atrijum sa panoramskim liftom.

tiara-palic-2 tiara-palic-7 tiara-palic-4

Ideje da se poboljša turistička ponuda Palića su mnogobrojne, ostaje da se uradi glavno odnosno da se pronađe rešenje za izmuljavanje jezera, pa da se više investitore odluči da ulaže u ovo nekada poznato mondensko letovalište.

(eKapija)

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *