Pinea Valamar Collection Resort u Poreču; Foto: Valamar
Regionalni projekti

Porečki Pinea Resort biće najveći luksuzni hotel na Jadranu

Otvaranjem ovog hotela s pet zvezdica na 60.000 kvadrata, Poreč će postati luksuzna hotelska i gastronomska destinacija.

Poznata komšijska kompanija Valamar objavila je da nastavlja izgradnju hotelskog kompleksa Pinea Valamar Collection Resort.

Ovaj projekat koji potpisuje Studio Podrecca, na čelu sa arhitektom Borisom Podrekom, pokrenut je još 2018. godine. Do kraja 2019. godine veći deo betonske konstrukcije bio je završen, ali 2020. godine došla je pandemija, pa je gradilište zaustavljeno.

Valamar, najveća turistička i hotelska grupacija u Hrvatskoj po smeštajnim kapacitetima, odlučio je da sada nastavi tamo gde je stao.

Srodni članci na portalu Gradnja:

Najveći luksuzni hotel u Poreču; Foto: Valamar

Hotel s pet zvezdica na oko 60.000 kvadrata moći će primi oko hiljadu gostiju.

Pinea je najveći luksuzni hotel koji se dosad gradio na Jadranu. Hotel smešten u šumi kraj mora u blizini istorijskog centra Poreča, obuhvata 20.000 kvadratnih metara plaža, 522 smeštajne jedinice, 3.000 kvadratnih metara bazena, osam restorana, devet barova i kongresnu dvoranu za 1.200 ljudi.

Sam hotel s pet zvezdica na oko 60.000 kvadrata moći će primi oko hiljadu gostiju.

Kao što smo napomenuli, idejno rešenje potpisuje Studio Podrecca, a sve ostale faze projekta izradio je Studio 92 iz Labina. Projekat je u potpunosti projektovan u BIM tehnologiji pa će čak i sve MEP i HVAC instalacije biti koordinasane putem BIM-a.

Trenutno stanje; Foto: Gark Konzalting

Najveće pojedinačno ulaganje u hrvatski turizam

Vrednost ukupne investicije u Pinea Resort iznosi oko 130 miliona evra.

„Ulaganje u hotel Pinea predstavlja najveće pojedinačno ulaganje u hrvatski turizam čime će zona Pical postati jedna od najatraktivnijih turističkih zona u Hrvatskoj. Posebna pažnja posvećena je razvoju sadržaja za celogodišnji turizam visokog kvaliteta.“ – istaknuo je Željko Kukurin, predsednik Uprave Valamara.

Hotel sa pet zvezdica; Foto: Valamar

Poreč postaje luksuzna destinacija

Pinea će, kad jednom proradi, u potpunosti promeniti turističku definiciju ovog istarskog grada. Naime, Poreč je oduvek bio masovna budget destinacija s tek nekoliko luksuznijih hotela i boljih restorana, piše Plava Kamenica i dodaje da sa otvaranjem ovog hotela Poreč postaje luksuzna hotelska i gastronomska destinacija.

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *