Olea All Suite Hotel na Zakintosu; Foto: www.designhotels.com
Izdvojeno, Svetski projekti

Od Halkidikija do Mikonosa: Top 10 dizajnerskih hotela u Grčkoj

Vodimo vas na kratko putovanje grčkom obalom i ostrvima i upoznajemo vas sa hotelima koje su dizajnirale kako lokalne, tako i međunarodne arhitektonske firme.

Kraj maja idealno je vreme za početak planiranja godišnjeg odmora, a Grčka u tom kontekstu slovi za jednu od omiljenih destinacija domaćih turista, koje masovno privlače povoljni aranžmani u privatnom smeštaju.

Međutim, turistička ponuda na grčkoj obali ide mnogo dalje od toga, o čemu svedoče i ovih 10 butik hotela, koji uz neverovatan pejzaž i visoki komfor posetiocima pružaju i istinski arhitektonski užitak.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Ekies All Senses Resort (Sitonija, Halkidiki)

Ekies All Senses Resort na Halkidikiju; Foto: www.designhotels.com

Odmaralište sa 76 soba, 3 restorana i 2 bara arhitektonski su oblikovale grče firme Agarch+ architects i Fytron Landscapes.

Dizajnirano sa ciljem da se savršeno uklopi u idilični pejzaž Zaliva Vurvuru na poluostrvu Sitonija, ovo odmaralište sa 76 soba, 3 restorana i 2 bara arhitektonski su oblikovale grčke firme Agarch+ architects i Fytron Landscapes, dok je za dizajn enterijera bio zadužen CTRLZAK Art + Design Studio iz Italije.

 

Olea All Suite Hotel (Zakintos)

Olea All Suite Hotel na Zakintosu; Foto: www.designhotels.com

Olea All Suite Hotel smatra se za jedan od najsavršenijih butik hotela na grčkim ostrvima.

Smatran za jedan od najsavršenijih butik hotela na grčkim ostrvima, Olea All Suite Hotel na Zakintosu u potpunosti je arhitektonsko čedo atinskog studija Block722 architects+, koji je odmaralište od 6.000 kvadrata, sa 93 sobe i otvorenim i zatvorenim bazenima, oblikovao kako u spoljašnjosti, tako i u unutrašnjosti.

 

Rocabella Mykonos Hotel (Mikonos)

Rocabella Mykonos Hotel; Foto: www.designhotels.com

Hotel Rocabella na Mikonosu redizajniran je 2019. godine uz uvažavanje tradicionalne arhitekture i topografije.

Autorsko delo studija za projektovanje i dizajn enterijera Stones & Walls iz Atine, Hotel Rocabella na Mikonosu redizajniran je 2019. godine uz uvažavanje tradicionalne arhitekture i topografije, kao i zadovoljavanje svih savremenih potreba i estetskih zahteva gostiju koji odsedaju u njegove 24 luksuzne sobe.

 

Myconian Kyma (Mikonos)

Hotel Myconian Kyma na Mikonosu; Foto: www.designhotels.com

Hotel je arhitektonski oblikovao studio Galal Mahmoud Architects, uz obilatu upotrebu mermera, drveta
stakla i kamena.

Smešteno na vrhu brda sa veličanstvenim pogledom na Egejsko more, Myconian Kyma je luksuzno, osamljeno utočište koje je arhitektonski oblikovao libanski studio Galal Mahmoud Architects, uz obilatu upotrebu mermera, drveta, stakla i kamena u eksterijeru, ali i u enterijeru zajedničkih prostora i 74 hotelske sobe.

 

Parīlio (Paros, Kiklada)

Hotel Parilio na Kikladi; Foto: www.designhotels.com

Bezvremena grčka arhitektura, primamljivo prigušena paleta boja i evropski elementi dizajna osnovne su karakteristike ovog hotela.

Bezvremena grčka arhitektura, primamljivo prigušena paleta boja i evropski elementi dizajna osnovne su karakteristike ovog butik hotela na ostrvu Paros u Egejskom moru, nekadašnjeg kompleksa koji je redizajnirala firma iz Atine Interior Design Laboratorium, a uz primenu obojenog betona, terakota podova i lokalnog mermera.

 

Vora (Santorini)

Odmaralište Vora na Santoriniju; Foto: www.designhotels.com

Enterijeri vila Alfa, Ro i Omikron definisani su minimalnim dizajnom i nameštajem po meri.

Nagrađivana grčka firma K-Studio projektovala je 2018. godine ovaj hotel na jednoj strmoj litici na ostrvu Santorini, suprotstavivši tako dramatični ambijent u spoljašnjosti sa enterijerima definisanim minimalnim dizajnom i nameštajem po meri u tri vile koje nose imena inspirisana grčkim alfabetom – Alfa, Ro i Omikron.

 

Cretan Malia Park (Malija, Krit)

Cretan Malia Park na ostrvu Kritu; Foto: www.designhotels.com

Studio Vana Pernari Architecture kombinovao je stilove iz više epoha dizajna, ali uz zadržavanje snažnog kritskog identiteta.

Ovu modernističku strukturu izgradio je krajem 1980-ih Antonis Stilianides, koji je nekada radio sa legendom Bauhausa Valterom Gropijusom. Hotel je u potpunosti renoviran 2018. godine od strane studija Vana Pernari Architecture, koji je kombinovao stilove iz više epoha dizajna, ali uz zadržavanje snažnog kritskog identiteta.

 

Mykonos Theoxenia (Mikonos)

Hotel Mykonos Theoxenia; Foto: www.designhotels.com

Hotel Mykonos Theoxenia smešten je pored belih vetrenjača koje su zaštitni znak ovog ostrva.

Ova niska, znamenita zgrada na Mikonosu zauzima odličnu lokaciju – pored belih vetrenjača koje su zaštitni znak ovog ostrva, a nedavno ju je obnovila atinska firma Vois Architects u saradnji sa studiom Cosmosanima, koji je dizajnirao zadivljujući enterijer koji se proteže kroz 37 elegantnih soba i 12 luksuznih apartmana.

 

Noūs Santorini (Santorini)

Hotel Noūs Santorini; Foto: www.designhotels.com

Paljena drvena obloga ujedinjuje arhitektonsko oblikovanje direktno se odnoseći na vulkansko okruženje ostrva.

Pozivajući se na tradicionalni izgled lokalne arhitekture i porozni pejzaž Santorinija, samostalne strukture hotela organski prate prirodni nagib tla, dok paljena drvena obloga ujedinjuje arhitektonsko oblikovanje direktno se odnoseći na vulkansko okruženje ostrva. Kompletan dizajn potpisuju Divercity Architects i MPlusMArchitects.

 

Minos Beach Art Hotel (Krit)

Minos Beach Art Hotel; Foto: www.designhotels.com

Kompleks se proteže duž 2,5 kilometra obale, omogućavajući vam da se povežete sa ostrvom baš kao što to čine meštani.

Ovaj veličanstven skup bungalova i vrtova na proteže se duž 2,5 kilometra obale, omogućavajući vam da se povežete sa ostrvom kao što to čine meštani, a projekat kompleksa sa 121 sobom potpisuju četiri dame – arhitektkinja Eleni Soufli i dizajnerke enterijera Dora Giakoumi, Maria Souliou i Gina Mamidaki.

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *