Foto: PlanRadar
Promo

PlanRadar predstavio digitalni sistem za sveobuhvatno upravljanje projektnom dokumentacijom

Olakšavajući saradnju timovima na terenu i u kancelariji, nova funkcija će iz korena promeniti vođenje evidencije u građevinarstvu i sektoru nekretnina.

PlanRadar, jedna od vodećih evropskih platformi za digitalnu dokumentaciju i komunikaciju u građevinskoj industriji, menadžmentu i upravljanju nekretninama, najnovijom funkcijom je unapredila svoj sveobuhvatni alat za digitalno rukovođenje projektnom dokumentacijom i nacrtima.

Inteligentna funkcija za centralizovano upravljanje dokumentacijom kreirana je kao odgovor na želju postojećih korisnika PlanRadara za jednostavnim i intuitivnim načinom upravljanja podacima.

Osmišljena da bi timovima na terenu i u kancelariji olakšala saradnju, ova funkcija nudi efikasan način praćenja, planiranja i upoređivanja dokumenata, kao i dokumentovanja odobrenja kako bi se lakše ušlo u trag neovlašćenim promenama koje se znaju javiti prilikom rada.

Ilustracija: PlanRadar

Lak pristup folderima

Proširivši mogućnosti platforme PlanRadar, ova nova funkcija sistematizovala je organizaciju dokumentacije, čuvanje izveštaja, olakšala praćenje različitih verzija dokumenata i sveopštu saradnju timova, kombinujući nacrte i elaborate u istom toku odobravanja.

Korisnici mogu digitalno sačuvati sve podatke o projektu u folderima kojima se lako pristupa, detaljno pratiti promene u građevinskim nacrtima, deliti povratne informacije i odobrenja s drugima, a sve to na bazi ažuriranih dokumenata.

Takođe mogu upoređivati revizije datoteka u stvarnom vremenu što značajno povećava učinkovitost upravljanja projektima.

To nije sve. Poboljšana funkcionalnost platforme PlanRadar, postignuta dodavanjem nove metode za upravljanje dokumentima, znači da korisnici mogu jednostavno da pristupe i podele izveštaje i zapise, i na taj način uštede vreme.

Ilustracija: PlanRadar

Nova funkcija će značajno smanjiti broj skupih grešaka jer se projektna dokumentacija, promene i odobrenja od sada mogu pratiti na jednom mestu.

Ono što je najvažnije, ovo predstavlja novi, centralizovani katalog projektne dokumentacije – sve je sačuvano u bazi podataka koja se jednostavno pretražuje i koja je posebno prilagođena građevinskim i nekretninskim projektima.

Projektni timovi mogu biti uvereni da su važni dokumenti na sigurnom i da ih je lako pronaći, na taj način osiguravajući da poslovi budu obavljeni u skladu sa važećim propisima i na vreme.

Na kraju, ova nova funkcija će značajno smanjiti broj skupih grešaka jer se projektna dokumentacija, promene i odobrenja od sada mogu pratiti na jednom mestu, smanjujući potencijalne rizike i promene uz održavanje dokumentacije kompletnom.

Ilustracija: PlanRadar

Svakodnevno precizno vladanje podacima

PlanRadarov ko-izvršni direktor Ibrahim Imam je izjavio: „U visoko regulisanom svetu, u kojem pristup tačnim i sveobuhvatnim informacijama nije stvar diskusije već preka potreba, naša nova funkcija za upravljanje dokumentacijom podržava svakodnevno precizno vladanje podacima tako da se više vremena može koristiti za ključne zadatke, povećanje učinkovitosti, ograničavanje grešaka i postizanje boljih rezultata. Najvažnije, ovo poboljšanje pojednostavljuje tokove rada, osiguravajući besprekorno upravljanje zapisima i kvalitetnu saradnju kako bi se projektnim timovima omogućilo da grade sa sigurnošću i jasnoćom.“

Imam dodaje: „Konstantno radimo na proširenju mogućnosti naše platforme, razvijajući nove alate i usluge u skladu sa zahtevima naših korisnika. Slušamo ih i nikada ne uvodimo inovacije samo da bismo puko pričali o inovacijama. Na primer, nedavno smo uveli funkciju QR koda u okviru našeg softvera kako bismo odgovorili na korisničke potrebe i olakšali im posao prilikom sprovođenja inspekcija sistema protivpožarne zaštite. Mnogi naši klijenti su nas upozorili na sve veću problematiku u vezi sa usklađenošću sa propisima, posebno oko upravljanja informacijama o imovini. Naša inovacija pruža veću transparentnost, ispravljajući sve nepravilnosti u tokovima rada na projektu.“

Ilustracija: PlanRadar

Upravljanje dokumentacijom garantuje automatsku dostupnost svih relevantnih informacija projektnim timovima.

Direktor proizvoda, Klemens Hamerl, je izjavio: „Iako je u principu jednostavno, upravljanje dokumentima može uzrokovati velike probleme, budući da se promene stalno dešavaju, a uslovljene su saradnjom raznih timova. Ova funkcija nastoji to da promeni uspostavljanjem jedinstvenog izvora istine i jasnog nadzora nad projektima.

Nadograđujući bogat portfolio mogućnosti PlanRadarovog digitalnog rešenja, upravljanje dokumentacijom garantuje automatsku dostupnost svih relevantnih informacija projektnim timovima, budući da se podaci ažuriraju u stvarnom vremenu.“

Više informacija

Da biste saznali više o novoj PlanRadar funkciji upravljanja dokumentima, kliknite ovde.

Ilustracija: PlanRadar

O kompaniji PlanRadar

PlanRadar je nagrađivana Software as service (SaaS) platforma za digitalnu dokumentaciju i komunikaciju u građevinskoj industriji i tržištu nekretnina. Platforma je dostupna širom sveta, i trenutno se koristi u više od 65 zemalja.

PlanRadar digitalizuje svakodnevne procese i komunikaciju u sektorima nekretnina i građevinarstva te povezuje sve učesnike projekta tako što omogućava pristup vrednim projektnim podacima u realnom vremenu. Na taj način projektnim timovima omogućava povećanje kvaliteta, smanjenje troškova i bržu realizaciju posla.

Danas više od 120.000 stručnjaka koristi PlanRadar za praćenje, povezivanje i rešavanje problema na gradilištu i van njega.

Ova aplikacija, osim što je jednostavna za korišćenje, dodaje vrednost svakoj osobi uključenoj u životni ciklus zgrade, od izvođača i inženjera do upravnika nekretnina i investitora, nudeći fleksibilne mogućnosti kompanijama svih veličina i procesa.

Danas više od 120.000 stručnjaka koristi PlanRadar za praćenje, povezivanje i rešavanje problema na gradilištu i van njega. PlanRadar je trenutno dostupan na više od 20 jezika i može se koristiti na svim iOS, Windows i Android uređajima. Sa sedištem u Beču, PlanRadar ima 16 kancelarija širom sveta.

Mail: [email protected]

Web: www.planradar.com

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *