Foto: PlanRadar
Promo

S telefonom u nadzor: Ovu su rešenja za digitalizaciju građevinske industrije iz PlanRadara

Sa mobilnim telefonom u rukama i naznakama direktno na nacrtu sada možemo brzo da obiđemo gradilišta i objekte i unesemo sve potrebne podatke za rad.

PlanRadar, vodeća platforma za izgradnju, menadžment i upravljanje nekretninama, početkom juna uspešno je okupila vodeće stručnjake iz građevinske industrije i industrije nekretnina kako bi diskutovali o digitalizaciji na projektima u Srbiji.

PlanRadar je austrijska firma koja posluje na tržištu Srbije već pet godina i pruža softversko rešenje za praćenje građevinskih radova, održavanje nekretnina, kao i za upravljanje procesima, odgovornostima i budžetima svih uključenih strana.

PlanRadar posluje na tržištu Srbije već pet godina; Foto: PlanRadar

Veoma vidna potreba za digitalizacijom

Događaj je otpočeo uvodnim obraćanjem inženjera Bojana Petkovića, direktora PlanRadara za srednju i istočnu Evropu, koji je predstavio razvoj digitalizacije građevinske industrije u proteklih pet godina, promene na tržištu i uporedio stanje sa drugim zemljama u Evropi.

“Primetili smo da tržište izuzetno dobro reaguje, jer je potreba za digitalizacijom veoma vidna i ponosni smo da smo lideri u ovoj oblasti”, izjavio je Petković.

Bojan Petković, direktor PlanRadara za srednju i istočnu Evropu; Foto: PlanRadar

PlanRadar u svakodnevnom radu

Počasni gost je bila kompanija Delta Real Estate, regionalni lider sa ukupnom investicijom od 800 miliona evra i bogatim portfoliom u oblasti razvoja stambenih, poslovnih i komercijalnih nekretnina, koja je istovremeno i dugogodišnji korisnik ovog inovativnog rešenja za svoje projekte i procese.

Predstavnici Delta Real Estate tima, Darija Raščanin, menadžer projektovanja i izgradnje, i Nemanja Rajković, koordinator tehničkog održavanja, su na primerima tri projekta pokazali kako koriste PlanRadar u svom svakodnevnom radu i predstavili različite prednosti i mogućnosti koje pruža.

Uvodnu reč počela je Darija otvarajući diskusiju svojim uvidima: “Razlog liderske pozicije na tržištu Delta Real Estatea, pored stručnosti tima, jeste upravo težnja ka inovativnosti i unapređivanju, a kao pioniri u saradnji sa PlanRadarom, uspešno smo implementirali digitalizaciju u sve faze projektovanja, izgradnje i održavanja objekata.”

Darija Raščanin; Foto: PlanRadar
Darija Raščanin; Foto: PlanRadar
Nemanja Rajković; Foto: PlanRadar
Nemanja Rajković; Foto: PlanRadar

Sa mobilnim telefonom u rukama i naznakama direktno na nacrtu možemo brzo da obiđemo gradilišta i objekte i unesemo sve potrebne podatke za naš rad.

Na primerima rekonstrukcije hotela Indigo, izgradnje i održavanja poslovnog prostora Delta Housea, kao i trenutne rekonstrukcije Sava Centra, govornici su prikazali postepeno povećanje upotrebe i implementaciju PlanRadar platforme u različitim fazama projekata:

„Najveća prednost platforme je ušteda vremena, kao i pojednostavljenje i unapređenje postojećih procesa. Sa mobilnim telefonom u rukama i naznakama direktno na nacrtu možemo brzo da obiđemo gradilišta i objekte i unesemo sve potrebne podatke za naš rad“, istakao je Rajković.

Najveća prednost platforme je ušteda vremena, kao i pojednostavljenje i unapređenje postojećih procesa; Foto: PlanRadar

Ekspertiza zasnovana na višegodišnjem iskustvu

Zaključnu reč je održao Antonio Radovčić, regionalni direktor PlanRadara za jugoistočnu Evropu, fokusirajući se pretežno na najnovije funkcionalnosti platforme. On je izdvojio funkcije vremenskog plana projekta (gantogram), mogućnost tehnoloških integracija sa drugim vodećim softverima, kao i upotrebu QR kodova i NFC oznaka za beleženje informacija na lokacijama.

Radovčić je naglasio: „Naša ekspertiza se ne zasniva samo na funkcionalnostima platforme i njenim mogućnostima, već i na našem iskustvu u procesima u industriji, koje smo stekli kroz višegodišnju saradnju sa stotinama firmi iz različitih industrija. Na taj način, naša uloga se ogleda i u pružanju konsultantskih usluga i implementaciji najboljih procesa, a ne samo u implementaciji PlanRadar platforme.“

Antonio Radovčić, regionalni direktor PlanRadara za jugoistočnu Evropu; Foto: PlanRadar

Učesnici su imali priliku da uvide različit stepen spremnosti firmi da idu u pravcu digitalizacije, kao i izazove sa kojima se suočavaju i kako ih prevazići.

Ovaj događaj je pružio jedinstvenu priliku za umrežavanje sa vodećim stručnjacima iz sektora građevinarstva i nekretnina. Na primeru digitalizacije u ovim oblastima, učesnici su imali priliku da uvide različit stepen spremnosti firmi da idu u pravcu digitalizacije, kao i izazove sa kojima se suočavaju i kako ih prevazići.

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *