PULS SOPING PARK Pirot na oko 8.000 kvadratnih metara i više od 100 parking mesta
Promo

Pirot u septembru dobija prvi ritejl park – PULS Shoping park

Novaston platforma nastavlja da razvija koncepte ritejl parkova – uskoro prvi u Pirotu.

Pirot će u septembru dobiti prvi ritejl park – PULS Shoping park i tako se pridružiti gradovima u Srbiji koji svojim građanima nude posebno iskustvo kupovine u tržnom centru na otvorenom. Biće to jedan od retkih takvih centara gde je investitor domaće pravno lice, AB MARKET PIROT, čiji su osnivači PD Agomarket iz Kragujevca i PD Borjana iz Pirota. U celokupnom procesu nastanka projekta, od ideje do realizacije i promocije, učestvuje Novaston platforma: Novaston Asset Management, Novaston Project management i Novaston Marketing Consultancy.

Otvaranje u septembru

Ritejl park će obuhvatati prodajni prostor od oko 8.000 kvadratnih metara i više od 100 parking mesta.

„PULS Shoping park Pirot će obuhvatati prodajni prostor od oko 8.000 kvadratnih metara i više od 100 parking mesta. Imaće odličnu ponudu domaćih i internacionalih brendova sa velikim trgovinskim lancem Lidl u neposrednoj blizini ritejl parka, tako da će veliki izbor potrošačima omogućiti nezaboravnu kupovinu. Naš lizing tim je radio na izdavanju lokala, bio je zadužen za komunikaciju i vođenje pregovora sa zakupcima, zaključivanje ugovora o zakupu lokala. Uspeli smo da dovedemo poznate nacionalne i internacionalne brendove u ovaj deo naše zemlje. Nakon otvaranja parka ćemo voditi proces praćenja poslovanja zakupaca i njihovih daljih potreba, koordinaciju sa zakupcima na dnevnom nivou, što će biti svakako i izazov za sve nas, imajući u vidu specifičnost svakog grada, a u ovom slučaju Pirota”, istakla je Olga Vlahović, leasing menadžerka Novastona.

Biće to jedan od retkih takvih centara gde je investitor domaće pravno lice, AB MARKET PIROT

Sveobuhvatno rešenje

“Ceo tehnički tim je bio zadužen za upravljanje projektom od samog početka i razvoja konceptualnog rešenja, predlaganja tehničkih rešenja baziranih na prethodnim iskustvima rada sa zakupcima, definisanja modela implementacije i razgraničenja obuhvata shell&core i faze fit out-faze radova, do definisanja vremenskog plana realizacije projekta, praćenje izvođenja radova u odnosu na definisane rokove i budžete, komunikacije sa nadležnim institucijama u procesu, organizacije stručnog nadzora i u narednim fazama organizacije tehničkog prijema i dobijanja upotrebne dozvole. Parelelno kroz ceo proces vršena je i koordinacija sa zakupcima, koja je obuhvatala formiranje inicijalnih podloga za ugovaranje i izradu projekata, koordinaciju između Zakupaca i tima zaduženog za projektovanje i izgradnju objekta i organizovanje primopredaje lokala“, objašnjava Jelena Jolović, project menadžerka u kompaniji Novaston Project Management.

U celokupnom procesu nastanka projekta, od ideje do realizacije i promocije, učestvuje Novaston platforma

Ritejl parkovi kao prva opcija građana u doba korone

Novi tržni centar na otvorenom u Pirotu biće još jedan je pokazatelj da je ritejl sektor, iako među prvima pogođen izbijanjem pandemije, pokazao veliku fleksibilnost i otpornost. U našoj zemlji su upravo ovi tržni centri na otvorenom veći deo vremena radili u skladu sa merama, za razliku od zatvorenih centara koji su morali da zatvore svoja vrata ili uvedu veća ograničenja za posetioce. Glavne karakteristike fleksibilnosti poslovanja u pandemijskim uslovima bili su brzi odgovori na zahteve zakupaca kao glavnih partnera u poslovanju investicionog real estate sektora i konkretni ciljevi koji su sačuvali dugoročno poslovanje.

„Naša platforma je već uveliko prepoznata kao lider u razvoju i upravljanju šoping centrima i ritejl parkovima. Trenutno smo u sred razvoja još jednog ritejl parka u okolini Beograda. U pitanju je Ava Shopping Park, pored robne kuće IKEA. Ugovoranje dugoročnih ugovora o zakupu se privodi kraju i otpočeti su i građevinski radovi, a otvaranje se očekuje sledeće godine. Prema očekivanjima, ova šoping destinacija će biti vrlo posećena, dok će maloprodajni koncepti IKEA store i Shopping Park uživati u obostranoj sinergiji poslovanja“, istakla je CEO Novaston platforme Mia Zečević.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

2 komentara

 1. miki

  od ovog objekta za nekih deset godina može fantastičan dom za stara lica da se prenameni!

  1. Dragan Markovich

   Zanimljivo gledište.

   Meni su zanimljivi ti projekti prenemane. Primera radi, po Austriji se stare konušnjice pretvaraju u stambene prostore, a po Turskoj stari karavansaraji u hotele.

   Ko zna. Možda neki tržni centar na otvorenom (u nekom trenutku) zaista i postane neki stambeni objekat ili hotel.

   Inače, ovaj projekat u Pirotu podseća me na Vivo Šoping centar u Paraćinu (koji odlično posluje). Verujem da će građani Pirota u ovom tržnom centru na otvorenom rado pazariti i još radije boraviti.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *