Nameštaj i oprema

Plastične flaše kao vezivni materijal za pravljenje nameštaja

Reciklaža izgleda nije jedini način da plastične boce dobiju novu upotrebnu vrednost…

Dizajnerka Micaella Pedros realizovala je svoj projekat Joining Bottles koji podrazumeva korišćenje plastičnih flaša u eksperimentalnoj tehnici spajanja drvenih elemenata. Zagrevanjem plastike oko dva drvena elementa, flaša se oblikuje prema drvenoj konstrukciji, a nakon hlađenja ona postaje čvrst vezivni materijal.

Zagrevanjem plastike oko dva drvena elementa, flaša se oblikuje prema drvenoj konstrukciji, a nakon hlađenja ona postaje čvrst vezivni materijal.

 

Materijali poput drveta i plastike svuda su oko nas i to često razbacani po gradovima – čekaju da ih neko skupi i da im daju novu svrhu. Projekat Joining Bottles nastoji da razvije novi sistem delovanja u kom bi mi kao pojedinci mogli da uradimo nešto korisno sa onim što nas okružuje, piše Designboom.

Tehnika koju je razvila Micaella Pedros može da se prilagodi različitim oblicima i strukturama koje se mogu pronaći u našem okruženju. Raznovrsni komadi drveta i plastičnih flaša pronađeni u okruženju, diktiraju krajni izgled proizvoda. Na ovaj način pruža se prednost spontanosti i eksperimentisanju između proizvođača i materijala. Tako su i nastali ovi neobični oblici stočića i hoklica.

Detalj spajanja dva drvena elementa plastičnom flašom

Pogledajte i video o ovom projektu:

Foto, video: Micaella Pedros (Joining Bottles)

Pogledajte i kako su plastične flaše ispunjene blatom poslužile kao građevinski materijal.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *