Materijali

Poboljšana termoizolacija: Kamena mineralna vuna s Ekos tehnologijom

Knauf Insulation od 1. janura 2016. uvodi novu tehnologiju proizvodnje kamene mineralne vune u Surdulici.

Unutar Grupacije patentirana je Ekos tehnologija koje se zasniva na brzo obnovljivim materijama umesto na hemikalijama na bazi nafte, a sami izolacioni proizvodi kojima je dodato vezivo sa Ekos tehnologijom ni po izgledu ni na dodir nisu nalik drugoj izolaciji, jer nemaju dodate boje ni pigmente i prijatniji su za rukovanje.

knauf-ins-fabrika
Kamena mineralna vuna s Ekos tehnologijom proizvodiće se u fabrici u Surdulici 

U isto vreme, proizvodi su zadržali visok nivo performansi – kombinacija toplotnih i zvučnih izolacionih karakteristika, kao i zaštita od požara. Smanjena je i energija potrebna za proizvodnju veziva, čime se ostvaruje veća ekološka održivost.

Od januara uvodimo Ekos tehnologiju u proizvodnju kamene mineralne vune, što znači da se okrećemo isključivo korišćenju materijala iz prirode, bez dodatog formaldehida i fenola. To će biti prvi i jedini takav proizvod na tržištu Srbije i regiona.

– rekao je generalni direktor Knauf Insulation za zemlje Balkana Tihomir Civkaroski.

Earthwool-RockSlab-Flexible-Slab
Kamene mineralne vune sa Ekos tehnologijom je karakteristične braon boje

Pritom je i dodao “Svi kapaceti su nam puni, fabrika radi punom parom, proizvodićemo i preko 45.000 tona kamene mineralne vune godišnje, a uvođenje nove tehnologije u proizvodnju neće uticati na cenu samog proizvoda“ zaključuje Civkaroski.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *