Aktuelno

Pogledajte kako će izgledati rekonstruisani Cvetni trg u Beogradu

Trg će biti spušten u nivo ulice Kralja Milana sa posebnim mestom za hrast koji je star više od 200 godina.

Rekonstrukcija Cvetnog trga počela je ove nedelje, a podrazumeva obnovu u postojećim gabaritima ovog prostora uz izvesna arhitektonska i parterna prilagođavanja. Rešenje po kome se izvode radovi ne podrazumeva nikakve građevinske intervencije i u tom smislu neće biti značajnijih promena, ali će prostor biti dodatno nivelisan bez postojećih priveremenih objekata, piše Beobuild.

cvetni-trg-beograd-2
Privremeni objekti cvećara na trgu bice uklonjeni, a za tu funkciju u parteru su formirana četiri staklena kubusa (kućice). Planirano je da se za vreme promocija, izložbi i drugih manifestacija cveće iznosi na trg, transformisući ga u cvetnu pijacu.

cvetni-trg-beograd-3

Za popločavanje podloge trga biće korišćen štokovani beton sa kamenom granulažom, dok će u Njegoševoj ulici ostati behaton ploče ali u drugom rasporedu i dizajnu.

cvetni-trg-beograd-4

Rok za završetak ove rekonstrukcije je 75 dana.

cvetni-trg-beograd-5 cvetni-trg-beograd-6 cvetni-trg-beograd-7 cvetni-trg-beograd-8

 

Pogledajte kako izgledaju izložbe cveća u Briserlu na glavnom trgu.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

3 komentara

 1. Lazar

  Pa ovo je tragicno!!! Jos jedna poplocana povrsina, Cvecare prakticno uklonjene, povecan prostor za kafice i sta je sa onom produzenom polu nadstresnicom maksija ili sta god da je?! Ona kao da je napravljena da bi skrenula paznju na postojanje maksija!

  A ulaz u podzemne toalete?

  Ja vam garantujem da ce temperatura od blago prijatne leti na tom trgu doci do nepodnosljive posle poplocavanja celog prostora, ovako je do sada prostojalo uzvisenje koje je koliko toliko predstavljalo barijeru od buke iz Kralja Milana, pa i one cvecare koje su pruzale koliko toliko zaklona od buke i pravile malo hlada, ovako ovo je 100% jasno da je projekat napravljen da bi uzeli novac na tenderima, ispunili neciji hir, verovatno nekog glavonje sa vlasti koji je dosao iz neke vuko***ne i kupio stan na Vracaru jer znamo da i od Knjeginje Zorke zele da prave pesacku zonu sto je uvod u kolaps saobracaja na Vracaru! I na kraju verovatno pored navedenog ima veze i sa kaficima na tom platou koji su ionako uzurpirali staze oko letnjih basti. Uporedite samo situaciju zimi i leti i bice vam jasno o cemu se govori.
  Sve u svemu meni i pored sega toga nije jasno to silno poplocavanje i neutralisanje zelenih povrsina. Nisam arhitekta niti iz struke ali sam 100% siguran da je to greska!

 2. vesna

  Cvetni trg bez cveća i sa malo zelenila. Trebao bi više da liči na oazu u centru grada sa više boja.

 3. Neno39

  Neodoljivo me podseca na onaj odvratni trg ispred zeleznicke stanice gde su postavili one zardjale zardinjere sa sibljem,po sredini posekli drvece tako da se vise niko nezadrzava na tom prostoru,protrce kroz njega sa zeljom da ih nikada vise put pu ne nanese.Pokusao sam da izguglam „autora“najgoreg resenja u istoriji SRpske arhitekture ali nije mi poslo za rukom.Cvetni takodje bezcveca, drveca hladovine,zelje da se zadrzis sednes na klupu..samo tranzit ka lepj Njegosevoj ako i nju ne osakate u sledecoj fazi radova.Ne bi me ni to zacudilo jer Beogradom se bave oni koji ga neverovatno mrze i trude se na sve nacine da ga uniste,…tuga

Оставите одговор

Obavezna polja *