Kuća putujuća je sve što vam treba za aktivni odmor; Foto: Haaks Campers
Građevinarstvo

Pogledajte kako se kamper pretvara u kuću na sprat sa solarnim panelima

Pritiskom na dugme, kabina izbacuje potporne noge, samoniveliše se i pretvara se u komfornu energetski nezavisnu kuću putujuću.

Brojni primeri mini kuća nam demonstriraju koliko kreativno mogu da se optimizuju mali prostori i koliko oni i dalje mogu biti visoko funkcionalni. Najnoviji na ovoj listi je kamper „Opperland“ kompanije Haaks, koji je zapravo revolucionarna proširiva prikolica. Naime, ovo vozilo se pretvara u malenu dvospratnu kuću koja je energetski nezavisna.

Pogledajte kako to izgleda:

Kabina se samoniveliše, a krov koji se automatski uvlači otkrivajući spavajući blok.

Ovaj moćni kamper je zapravo skriveni maleni dom koji donosi izuzetan komfor. Kompaktna konstrukcija može se prevoziti i kamionom s ravnom platformom, tako da možete dovesti svoj dom i pretvoriti ga u kuću za odmor na bilo kom mestu koje želite.

Međutim, mnogo je zanimljivija kada je koristite kao kuću putujuću. „Pritiskom na dugme, kabina izbacuje potporne noge, tako da se kamper može koristiti za izlete. Kabina se samoniveliše, a krov koji se automatski uvlači otkrivajući spavajući blok“, objašnjava tim.

Putujuća kuća na sprat; Foto: Haaks Campers

Pop-up dizajn

Fleksibilan životni stil ide ruku pod ruku sa pop-up dizajnom kampera Opperland koji nudi potkrovlje za spavanje, kao i donji deo za pripremu obroka, ručavanje, opuštanje i druge aktivnosti. Trouglasti pop-up krov pretvara kamper u vaš maleni dom sa svim pogodnostima i uređajima koji će vam trebati za jedan aktivan odmor.

Na zadnjem delu kampera nalazi se malo kupatilo sa tušem i stepeništem nasuprot njemu koje vodi do gornjeg spavaćeg bloka osvetljenog zanimljivim trouglastim krovnim prozorom. Inače, veliki prozori omogućavaju prodor velike količine svetlosti u unutrašnjost kabine.

Trpezarija i dnevni boravak u jednom; Foto: Haaks Campers

Krcat opremom

Kabina nudi rezervoar za vodu od 45 litara, zajedno sa rezervoarom za otpadne vode, a tu je i bojler kao i inverter koji pruža osnovne potrebe za grejanjem i hlađenjem. Takođe, kabina poseduje solarne panele koji pružaju energetsku autonomiju i omogućavaju vlasnicima da putuju po bespućima bez bojazni da će ostati bez struje.

Mini kuća na točkovima dolazi i sa kuhinjom sa sudoperom, indukcionom pločom za kuvanje kao i i frižider- zamrzivačem od 81 litar. Sve ovo pokreće litijum-jonska baterija od 360 ah.

Idealno za one koji ne vole hotele; Foto: Haaks Campers

Ideja je bila omogućiti ljudima da se u kamperima osećaju kao kod kuće ali i da mogu da uživaju u slobodi.

Haaks Camper spreman za polazak

Ideja je bila omogućiti ljudima da se u kamperima osećaju kao kod kuće ali i da mogu da uživaju u slobodi.

Kamper na obali jezera:

Kad ste već ovde…

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *