Arhitektura

Pogledajte planove za najveći projekat Vašingtona ikada

Uprava glavnog grada SAD predstavila je projekat mosta čija će vrednost radova iznositi 441 milion dolara.

Najveći građevinski projekat koji je izveden pod upravom grada Vašington biće most preko reke Anakostij, koji će zameniti 68 godina star most posvećen Frederiku Daglasu.

Projekat će izvesti tim poznat kao „južnjački graditelji mostova“ kojeg čine AECOM, Archer Western Construction i Granite Construction po nacrtu s kojim su pobedili na konkursu koji je grad održao 2014. godine.

Izgradnja mosta s tri luka, šest saobraćajnih traka i obodnim pešačkim stazama koštaće 441 milion dolara.

 

Kao deo master plana, novi most će sadržati šest saobraćajnih traka, kao i obodno postavljene pešačke staze. Jedan od ciljeva projekta jeste i da se uspostavi dodatna bezbednost za pešake i vozila, piše ArchDaily.

Dizajn mosta inspirisan je mnogobrojnim gradskim lukovima, pa tako njime dominiraju tri luka koji mostu daju elegantan izgled.

„Danas preduzimamo ogroman korak ka poboljšanju naše infrastrukture i građenju sigurnijeg i jačeg Vašingtona. Ovaj projekat predstavlja novu vezu između Anakostija i centra Vašingtona.“, rekao je gradonačelnik Bowser.

Prva faza radova počeće na dvestotu godišnjicu rođenja Frederika Daglasa, aboiliranog borca za ljudska prava Afroamerikanaca, a planirano je da most bude otvoren 2021. godine.

Rendering: DDOT

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *