Aktuelno

Popusti za legalizaciju i posle 31. decembra

Gradsko veće će predložiti Skupštini grada Beograda da na prvoj narednoj sednici usvoji odluku kojom će popusti za sve one koji su podneli zahtev za legalizaciju važiti i nakon 31. decembra ove godine, najavio je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Čitav proces legalizacije nastaviće se i završiti po principima, cenama i pravilima po kojima je i započeo. Na teritoriji grada Beograda, u svih 17 gradskih opština, podneto je 248.000 zahteva za legalizaciju. Od tog broja pozitivno je rešeno 1.743 zahteva.

Najviše problema ima zbog nepotpune dokumentacije, jer su građani predavali samo zahteve bez zakonom predviđenih dokumenata. Zakonom je predviđeno da rok za dopunu potrebne dokumentacije iznosi maksimalno 60 dana.

Kakav je to popust?

Odlukom gradske skupštine predviđeni popusti za plaćanje naknade za uređivanje građevinskog zemljišta i to za porodične stambene objekte i stanove do 100 kvadratnih metara popust iznosi 60 odsto, a za stambene objekte do 300 kvadratnih metara za prvu nepokretnost na teritoriji grada popust je 50 odsto. Ukoliko se naknada plati jednokratno, grad je obezbedio dodatni popust od 50 odsto. Građani imaju mogućnost i da naknadu plate u ratama, tokom 240 meseci.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

1 komentar

  1. VladaBGD

    Ja vise ne znam kome, sta i koliko treba da platim! Ovo je ludnica!

Ostavite odgovor

Obavezna polja *