Arhitektura

Porodična kuća u vodotornju

Moderno opremljen dom u Belgiji s fantastičnim pogledom od 360 stepeni.

U belgijskoj pokrajini Brabant nalazi se malo selo Steenokkerzeel u kojem je smešten ovaj 30 metara visok vodotoranj sagrađen između 1938 i 1941. Toranj je stajao prazan i zapušten poslednjih nekoliko decenija i niko od lokalnog stanovništva nije na njega obraćao pažnju sve dok ga lokalni preduzetnik Patrick Mets nije kupio i pretvorio u prekrasnu porodičnu kuću.

Za adaptaciju je 2007. godine angažovao arhitektonsku kompaniju Bham Design Studio iz Brisela koja je od zapuštenog, oronulog objekta napravila sjajan dom kojeg krase veliki stakleni prozori, moderan nameštaj i najmoderniji high-tech sistemi za kontrolu svetla i temperature u kući.

water_tower_converted_to_house_05

Prostor je u potpunosti obnovljen i prilagođen savremenom načinu života. Ipak, najveći adut “porodične kuće” iz snova zapravo je panoramski pogled od 360 stepeni do kojeg vodi polukružno stepenište s fanstastičnom terasom.

water_tower_converted_to_house_02 water_tower_converted_to_house_04 water_tower_converted_to_house_16 water_tower_converted_to_house_08 water_tower_converted_to_house_11 water_tower_converted_to_house_10 z

Autosave-File vom d-lab2/3 der AgfaPhoto GmbHwater_tower_converted_to_house_01 water_tower_converted_to_house_26

Pogledajte još zanimljivih transformacija prostora.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *