Zabavni park na 150.000 m2; Foto: Saudi Investmen Fond
Svetski projekti

Saudijska Arabija pretvara naftnu platformu u zabavni park na vodi

Prljavu tehnologiju zamenjuju rolerkosteri i luksuzni hoteli i restorani.

Javni investicioni fond Saudijske Arabije najavio je transformaciju naftne platforme u Persijskom zalivu u zabavni park i rizort ukupne površine 150.000 kvadrata. Projekat nazvan THE RIG trebalo bi da postane prva turistička destinacija izgrađena na naftnoj platformi na moru.

Projekat nazvan THE RIG trebalo bi da postane prva turistička destinacija izgrađena na naftnoj platformi na moru.

Kompleks će sadržati tri hotela, 11 luksuznih restorana, rolerkoster, kao i prostore za uživanje u ekstremnim sportovima i aktivnostima kao što su bandži džamping i padobranstvo. Pristup će biti obezbeđen trajektom, jahtama, kruzerima i helikopterima.

Osim što će ovaj projekat predstavljati značajnu dodatnu vrednost lokalnoj ekonomiji zemlje, pratiće i globalne standarde zaštite životne sredine u cilju uspostavljanja održive prakse, a sve u skladu sa strategijom Fonda za javna ulaganja 2021-2025.

Ovom strategijom se podstiču inovacije u sektoru turizma i zabave u Saudijskoj Arabiji, kako bi se funkcionisalo u skladu sa ciljevima Saudi Vision 2030, piše CNN.

Igralište za arhitekte

Još uvek nije objavljen datum početka radova, kao ni planirani datum otvaranja ali će se to najverovatnije desiti uskoro. Ova zemlja teži tome da se pozicionira kao globalna turistička atrakcija, sa ostalim gradovima u Persijskom zalivu, i da svake godine ugosti oko 100 miliona turista.

Nešto ranije ove godine Foster + Partners najavili su projekat Hotel 12 na ostrvu Ummahat AlShaykh, a drugi hotel na ostrvu projektovao je Kengo Kuma. Ovi i slični projekti obećavaju da će planovi Saudijske Arabije o razvoju turizma svoje zemlje verovatno biti ostvareni.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. miki

    potpuno genijalno! svaka čast isto bih uradio! kako je ovde žešći provod čoveče još ako ima ajkula okolo woow , čista renesansa!

Ostavite odgovor

Obavezna polja *