Planirani objekat u Požarevačkoj ulici u Beogradu; Vizuelizacija: Aula
Novi objekti

U Požarevačkoj na Vračaru planirana sedmospratnica od preko dve hiljade kvadrata

U prizemlju objekta planiran je poslovni prostor, od prvog do povučenog sprata projektovano je 10 stanova, a na tri podzemna nivoa smešteno je 15 parking mesta.

Beogradski Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove stavio je do 15. decembra na javni uvid urbanistički projekat za izgradnju stambeno-poslovne sedmospratnice, planirane na adresi Požarevačka 17 u gradskoj opštini Vračar.

Obrađivač UP-a, ujedno i obrađivač IDR-a je PD „Aula“ d.o.o. iz Beograda, kao odgovorni urbanista i odgovorni projektant potpisana je Milena Stevanović Šaljić, dia, dok je investitor fizičko lice, takođe sa adresom u našem glavnom gradu.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Ortofoto snimak lokacije

Građevinska parcela od 309 kvadrata

Kako se navodi u projektnoj dokumentaciji, predmetna lokacija nalazi se u bloku 18b, između ulica Požarevačke, Ljubostinjske, Niške i Sredačke.

Na katastarskoj parceli br.838/1 KO. Vračar, Ulica Požarevačka br. 17, idejnim rešenjem planira se izgradnja jednostrano uzidanog stambeno-poslovnog objekta spratnosti 3Po+P+6+Ps.

Predmetna katastarska parcela je, nakon odvajanja javnog od ostalog zemljišta, formirana kao građevinska parcela površine od 309 metara kvadratnih.

Ukupna bruto površina objekta iznosi 2.202 m², od čega na nadzemne etaže otpada 1.480 m², a na podzemne preostala 722 kvadratna metra.

 

Položaj objekta u bloku; Vizuelizacija: Aula

Na prvom, trećem i četvrtom spratu će biti smeštena po dva stana, a na drugom, petom, šestom i povučenom spratu po jedan stan.

Prema projektu arhitekture, u prizemlju objekta planiran je poslovni prostor, dok je od prvog do povučenog sprata planirano 10 stambenih jedinica. Na prvom, trećem i četvrtom spratu će biti dva stana, a na drugom, petom, šestom i povučenom spratu po jedan stan.

Garaža je rešena u tri podzemna nivoa, koji su međusobno povezani auto-liftom, a na sva tri nivoa predviđena su i po dva parking mesta za bicikle, kao i tehničke prostorije i stepenišni prostor s liftom.

Osnova 1. sprata

Ukupno 15 parking mesta

Na podzemnoj etaži -3, planirano je 6 parking mesta, od toga 4 klasična i 4 PM na platformi WOHR 340, dok je na nivou -2 smeštena garaža sa 5 parking mesta.

Na nivou -1 planirana je garaža sa 4 parking mesta, od čega je 1 PM namenjeno licima sa posebnim potrebama, navodi se u projektu.

Ukupna bruto površina nadzemnih etaža je 1.480 kvadratnih metara; Vizuelizacija: Aula

Koncept uređenja eksterijera objekta је zasnovan na formiranju estetski zadovoljavajućeg i lako održivog zelenog prostora.

Što se tiče koncepta uređenja eksterijera planiranog stambeno-poslovnog objekta, on je zasnovan na formiranju estetski zadovoljavajućeg i lako održivog zelenog prostora.

Izbor biljnih vrsta je izvršen u cilju formiranja savremenog eksterijera, u pogledu estetskog doživljaja prostora, a prema zahtevima investitora, stoji u UP-u za izgradnju.

„Arhitektonska forma objekta diktirala je isto tako sveden eksterijer, pa je prema tome i vršen izbor vrsta koje bi u međusobnoj kombinaciji dale sveden, minimalistički vrt, koji ujedno ispunjava estetske i funkcionalne potrebe. Zatim i prema zahtevnosti odgovarajućih vrsta prema mikroklimatskim uslovima“ – navodi se u urbanističkom projektu.

Grafički prilozi

Situacija
Situacija
Osnova garaže -3
Osnova garaže -3
Osnova prizemlja
Osnova prizemlja
Osnova 1. sprata
Osnova 1. sprata
Osnova povučenog sprata
Osnova povučenog sprata
Osnova krova
Osnova krova
Presek A-A i presek B-B
Presek A-A i presek B-B
Fasade
Fasade

3D vizuelizacija

Vizuelizacija: Aula
Vizuelizacija: Aula
Vizuelizacija: Aula
Vizuelizacija: Aula
Vizuelizacija: Aula
Vizuelizacija: Aula

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

3 komentara

  1. arhitekta Bogdanović

    Ovakav projekat u srcu Beograda izgleda razočaravajuće – nikakve arhitektonske vrednosti, nikakve posebne ideje ili kontekstualne reference, zgrada kakva bi mogla biti izgrađena bilo gde. Posebno zelenilo ispred zgrade opisano kao „sveden, minimalistčki vrt“ – liči više na grobljansku parcelu i nikako nije primereno Beogradskim ulicama čiji poseban ambijentalni kvalitet čine listopadno drveće bogatih krošnji koje leti daju neophodan hlad !

  2. Marko

    Hahahh, pa naravno da je sve normalno „svedeno“ na minimum. Samo pare i kvadrate nasušne. Ne mora se ni arhitekta platiti nek sami investitori nacrtaju.

  3. MiKajlo

    Crni petar pab prestaje da postoji, znači..?

Ostavite odgovor

Obavezna polja *