Aktuelno

Pravi se staza za Formulu 1 uz aerodrom Ečka u Zrenjaninu?

Buduća staza bi trebala da zadovoljavati sve licence i sertifikate da bi se na njoj mogla voziti i Formula 1, piše Dnevnik.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i predsednik Auto-moto saveza Srbije Mirko Butulija održali su u Gradskoj kući radni sastanak, na kojem je bilo reči o mogućoj izgradnji autodroma na prostoru ovdašnje industrijske zone Jugoistok – Ečka. Butulija je kazao da su predstavnici AMSS-a do sada obišli više mesta i da je Zrenjanin, po njegovom mišljenju, najozbiljnija lokacija koja im je do sada prezentovana. On je dodao da bi se još trebalo uveriti u tehničke karakteristike koje su juče predstavljene.

– Najozbiljnije ćemo razmotriti ovu lokaciju, a ona je i moj lični favorit, kada je poredimo sa drugima. Konačnu odluku, ipak, donećemo nakon konsultacija sa našim sportskim delom tima, Ministarstvom omladine i sporta i resornim ministrom Vanjom Udovičićem – kazao je Butulija.

On je istakao da su gradonačelnik Janjić i njegovi saradnici prepoznali inicijativu Auto-moto saveza Srbije, potrebu za razvojem sporta i interes Zrenjanina u celoj toj priči. Kako je naveo, namera države i AMSS jeste izgradnja kompleksa za trke i održavanje evropskih i svetskih šampionata, kao i staze koja će zadovoljavati sve licence i sertifikate da bi se na njoj mogla voziti i Formula 1.

– Nismo dugo razmišljali o ovoj ponudi, jer smatramo da je to sjajna ideja. Zamislite koliko bi značilo da se u našem gradu održavaju evropska i svetska prvenstva u automobilskim i trkama motociklista. Ovde se ne radi samo o stazi, već i o izgradnji kompleksa hotela, otvaranju novih radnih mesta i dolasku velikog broja turista koji bi trošili novac u Zrenjaninu – objasnio je Janjić i dodao da bi, pre nego što se bude govorilo o detaljima, trebalo sačekati konačnu odluku države i AMSS-a o lokaciji za autodrom.

Na novinarsko pitanje da li nuđenje infrastrukturno opremljenog kompleksa industrijske zone, u neposrednoj blizini sportskog aerodroma Ečka, znači da je lokalna samouprava odustala od razvoja aerodroma, Janjić je odgovorio odrečno. Istakao je da je upravo suprotno i da blizina aerodroma samo može pogodovati ideji o izgradnji autodroma baš na tom mestu.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *