Izdvojeno

Proizvođač kanti od sada pravi i prefabrikovane kuće

Kompanija Vipp lansirala je na tržište prefabrikovane kuće koje se prave od metala.

Poznati danski proizvođač kanti za đubre od nerđajućeg čelika odlučio je da stečeno znanje iskoristi za pravljenje kuća. Vipp Shelter je jednostavan i elegantan pravougani dom napravljen od pocinkovanog čelika i stakla. Kuća se prostire na 55 kvadratnih metara a u njoj se pored dnevnog boravka nalazi i kuhinja, trperazija, kupatilo kao i spavaća soba na spratu. I sve to je opremljeno do poslednjeg detalja… naravno, proizvodima ove danske kompanije

vipp-shelter-7

Ideja za pravljenje ove kuće bio je beg u prirodu.

Cilj nam je bio da napravimo objekat koji je osmišljen do posljednjeg detalja, a na kupcu je samo da odluči gde želi da ga postavi. Želja nam je da to budu izolovane lokacije uronjene u prirodu kako bi se granice između okoline i stanovanja izbrisale i na taj način stanarima omogućilo maksimalno uživanje i opuštanje usred prirode – poručuje Morten Bo Jensen, glavni dizajner u Vippu.

vipp-shelter-6

Ono što ovaj prefabrikovani dom čini zaista posebnim jeste visoka cena. Naime, Vipp Shelter košta čak 485 hiljada evra a pritom klijent ne može menjati nijednu karakteristiku kuće, već mora zaista voleti Vipp-ovu industrijsku estetiku, piše CroEnergo.

vipp-shelter-5

Kante ćete barem imati na svakom koraku…

vipp-shelter-4

Vreme isporuke kuće Vipp Shelter je šest meseci a ona se može postaviti na bilo koju lokaciju u roku od nedelju dana.

vipp-shelter-9

Pogledajte i prefarbrikovanu kuću koja se na udaljenu lokaciju postavlja helikopterom.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *